Amb 34 anys, Vita Kuktiene no veia gaire clar tornar a jugar una altra temporada fora de Lituània lluny de la seva família, té un fill de sis anys; i poc després de guanyar la Lliga contra el Perfumerías, per Sant Jordi, va comunicar a l'Uni que no renovaria. Kuktiene tornava a casa per jugar un parell de temporades més amb un equip lituà i intentar allargar la seva carrera fins als Jocs Olímipics de Rio de Janeiro. Ara, un parell de mesos més tard, els responsables de l'Spar Citylift Girona han acabat convencent Kuktiene perquè la primera d'aquestes dues últimes temporades de la seva carrera sigui a Girona ajudant el club de Fontajau a estrenar-se a l'Eurolliga. Així, i després de veure com Noemí Jordana també ha optat per renovar i conèixer algunes de les intencions del club gironí en matèria de fitxatges, Kuktiene va fer ahir el pas de confirmar que jugarà un any més amb l'Spar Citylift. "Estic molt contenta de tornar a Girona, m'hi vaig trobar molt còmoda la passada temporada i és un lloc encantador per viure-hi", va dir ahir Kuktiene a través del club, just el mateix dia que es va enfrontar a la selecció espanyola en la primera jornada de l'Europeu d'Hongria. Kuktiene va fer 7 punts en la derrota lituana contra l'Espanya de Marta Xargay a Sopron (58-72).

La temporada passada, en un joc interior on Ibekwe i Gidden es jugaven moltes pilotes, l'aportació de Vita Kuktiene va anar molt més enllà de les estadístiques (7,4 punts i 3 rebots). Experimentada i molt professionals es va guanyar ràpidament l'estima del vestidor i, esportivament, sempre va respondre en els moments importants. Per al record quedaran els vint punts, amb quatre de cinc triples, en el primer partit de la final que l'Spar Citylift Girona va guanyar a la pista del Perfumerías Avenida. Vita Kuktiene i Noemí Jordana eren les dues jugadores més experimentades de la plantilla que va ser campiona, però la lituana ha jugat més cops a l'Eurolliga que l'osonenca, fins a nou temporades en diferents equips, i aquest coneixement de la competició pot ser important per a l'Uni en l'any del seu debut a la màxima competició europea.

Amb Kuktiene i Noemí Jordana, l'Spar Citylift Girona ja té dues jugadores confirmades per a la pròxima temporada en què Miguel Ángel Ortega serà l'entrenador. Curiosament, cap dels tres estarà aturat aquest estiu perquè si Kuktiene està jugant l'Europeu absolut amb Lituània; Ortega és el segon entrenador d'Espanya en l'Europeu sub-20 de Lanzarote; i Jordana és la delegada del combinat espanyol que jugarà el mundial sub-19 a Rússia.