Sortir des de la vintena posició era una llosa massa gran perquè Isaac Viñales (Husqvarna Factory Laglisse) marxés del circuit de Montmeló amb un resultat destacat. El de Llançà va haver de remar contra corrent i va acabar la carrera de Moto3 en 7è lloc en un cap de setmana força discret, si bé ho va arreglar a la cursa d'ahir de manera lloable. El vencedor del Gran Premi de Catalunya va ser Danny Kent (Leopard Racing) després d'una prova on, de nou, un grapat de pilots van lluitar per la primera plaça, amb un clar domini de les Honda.

Fins a sis competidors, d'entre els quals s'hi afegien Enea Bastianini, Efren Vázquez i Niccolo Antonelli, van pugnar per la victòria, però finalment el pilot anglès es va endur el premi a la mateixa línia d'arribada. Amb aquest triomf, el quart en set carreres del Campionat del Món d'enguany, Kent, de 21 anys, accentua el seu lideratge a Moto3 amb 149 punts, 52 més que l'italià Bastianini (98).

Per la seva part, Isaac Viñales havia lamentat en una entrevista a Diari de Girona que el seu equip no comprés peces noves, que li prometien material nou com un xassís o canvis en el motor i que encara no arribaven.

Viñales amb els 9 punts d'ahir es manté a la sisena posició de la classificació general (64). El de Llança, però, no es resigna i assegura "seguir treballant per estar el més endavant possible". Tot i no tenir el millor material, l'empordanès continua lluitant amb els pilots capdavanters del mundial.