El Barça defensarà el títol de campió contra el Reial Madrid en la final de la Lliga Endesa després de guanyar a l'Unicaja de Màlaga en el cinquè partit de la sèrie (77-74) en un duel equilibrat i amb alternatives que els blaugrana van posar-se a favor al final gràcies a un triple de Juan Carlos Navarro.

En un duel de poder a poder, els dos rivals van jugar al límit de les seves forces i els homes de Xavi Pascual van dominar en el rebot. En van capturar 40 per 32 de l'Unicaja, dels quals 19 per 7 ofen?sius. Tot això, i fins al darrer minut, els de Plaza van tenir opcions davant un Barça que va treure profit de l'experiència de Juan Carlos Navarro, de la velocitat de Marceli?nho i de l'efectivitat de DeShaun Thomas, amb 14 punts (4 triples).

L'Unicaja va sortir amb intensitat en defensa i amb un joc ràpid de transició que per moments va sorprendre els blaugrana. El primer que va colpejar va ser Kuzminskas, amb sis punts seguits (5-6) i, quan els locals semblaven recuperar la iniciativa després de la primera cistella de Tomic (9-8) va arribar un parcial de 0-8, amb dos tirs lliures de Will Thomas i dos triples de Jayson Granger (9-16). Navarro, que havia entrat per Oleson poc abans, es feia càrrec de la responsabiliat de l'atac del seu equip. Amb set punts i un parcial de 7-2 evitava l'escapada visitant (18-20). En tres minuts del segon quart, Markovic, Granger i Toolson recuperaven l'avantatge (19-26). Xavi Pascual va canviar Doellman per Nachbar i Mario Hezonja anotava vuit punts seguits (2 triples) i, amb un altre de Nachbar, s'empatava (32-32). L'Unicaja va tornar a la càrrega amb el retorn de Fran Vázquez, substituït per una regirada de turmell en el primer quart. Una acció seva i un triple de Germán Gabriel ampliaven de nou la distància pels visitants (32-37), tancant Satoransky amb un triple els primers vint minuts (35-37).

Els blaugrana van sortir més agressius en el tercer quart i els dos van plantejar defensa zonal, però van ser els visitants qui s'avançaren amb un triple d'Stefansson (38-42). Satoransky frenava a un Granger que va ser substituït per Markovic i, després d'un triple de DeShaun Thomas, dos tirs lliures de Satoransky i una cistella de Tomic, arribava la màxima avantatge local (49-44). Semblava que els homes de Pascual havien encarrilat el duel després d'un triple de Thomas (54-49), però set punts de Calebb Green tornaven el partit al seu equip (55-57). Marcelinho el va tornar a igualar (57-57).

L'eliminatòria tornava a començar a deu minuts del final. Amb dures defenses individuals al principi del darrer període i equilibri total, el matx el va tornar a trencar Thomas amb un triple (64-61). Dues accions d'Oleson i de Marcelinho, que va aportar més velocitat al joc, van permetre un parcial de 7-0 al seu favor. A cinc minuts del final, el Barça guanyava per 68-61 però l'Unicaja, al límit de forces, va igualar (72-72) a 35 segons. Navarro va trencar l'empat a 19 segons per a la fi (75-72). La resposta visitant arribava amb un intent de triple de Carlos Suárez, en el que va ser la darrera esperança dels andalusos.

Els blaugrana obriran la seva novena final consecutiva de la Lliga Endesa el proper dia 19 de juny a la pista del Reial Madrid (19.00, La 1). El segon partit està previst per diumenge (12.40).