Aquesta setmana ja estaran totes les peces en joc sobre el tauler electoral del Barcelona, amb la posada en escena ja anunciada de Josep Maria Bartomeu i de Jordi Majó, així com la de l'expresident Joan Laporta, que també està previst que faci el pas en els pròxims dies.

Bartomeu presentarà demà el seu projecte. No han transcendit noms més enllà que el seu número 2 serà l'últim vicepresident de l'àrea social del club, Jordi Cardoner, i que l'últim responsable de l'àrea econòmica del Barça, Xavier Faus, no continuarà. Algunes fonts asseguren que vol convèncer l'expresident del Girona i de la Federació Catalana, Jordi Roche, per integrar-lo a l'equip.

Amb el triplet com a principal argument, amb les renovacions sobre la botzina de Luis Enrique i Dani Alves, Bartomeu es troba davant d'un escenari que no havia ni somiat quan a principis d'any va decidir convocar eleccions per a finals de temporada. Bartomeu, que va ocupar la presidència del Barcelona sense passar per les urnes, a causa de la dimissió al gener de 2014 de Sandro Rosell, es va veure forçat a prendre la decisió després que l'anterior temporada, amb l'argentí Tata Martino, acabés en blanc.

Malgrat que des d'alguns sectors del barcelonisme li van reclamar una convocatòria d'eleccions per a l'estiu passat, Bartomeu es va sentir legitimat per continuar al capdavant del projecte i iniciar una nova etapa amb Luis Enrique a la banqueta.

Tot es va complicar fins al gener. Va destituir al director esportiu, Andoni Zubizarreta; i Luis Enrique es va sentir assenyalat després d'una pugna amb Leo Messi. Al final, la situació es va revertir de manera que el Barça va sumar el segon triplet de la seva història, el primer club a aconseguir-ho.

Bartomeu exhibirà les tres copes com a argument. Continuarà amb els seus plans de remodelació del Camp Nou i oferirà un major creixement econòmic. En el rerefons hi haurà la renovació de Neymar i la possibilitat de tancar algun fitxatge de renom per a la temporada que ve, perquè el Barça no pot incorporar cap jugador fins al gener de l'any vinent.

El projecte de Laporta

Del projecte de Laporta es desconeix tot. Encara no ha anunciat oficialment la seva presentació, però ha madurat la idea i després de conèixer els resultats d'una enquesta electoral que ha encarregat, està decidit i anunciarà els seus plans en breu. A la seva pàgina web, www.joanlaporta.cat, encara apareix el missatge pròximament en tres idiomes (espanyol, català i anglès). En les enquestes dels mitjans electrònics apareix a dalt de tot i en les internes es percep un empat tècnic entre ell i Bartomeu.

Després d'acomiadar-se com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona fa uns dies, Laporta s'ha deixat veure aquest cap de setmana a Cadaqués amb un grup d'amics, algun dels quals podrien formar part del seu equip de treball, una trobada que ha estat publicitada per les xarxes socials.

Entre ells hi eren Pilar Rahola, l'exjugador d'handbol Enric Masip, l'exdirectiu blaugrana Rafael Yuste i els socis de despatx de Laporta, Xavier Arbós i Xavi Puig. A les fotografies també es pot veure Rafel Martín Faixó, propietari d'un celler de vins.

I el sisè home serà Jordi Majó, que es presentarà oficialment el proper divendres. L'empresari va ser candidat a les eleccions de 2003, aquelles que van enfrontar a Laporta amb Bassat i ell va ser la tercera via i el tercer en nombre de suports a les urnes. En el seu equip hi ha, entre d'altres, Josep Vilà, Pere Castellsagué, Manel Ferrer, Williams Maddock, Juan Cortés i Josep Manuel Planas, a més d'un històric del futbol blaugrana com Jordi Gonzalbo.

En total seran sis. El primer a presentar-va ser Toni Freixa, que va formar part de les directives de Laporta, Rosell i Bartomeu, encara que amb aquest últim la seva relació va ser pràcticament nul·la.

Posteriorment, va entrar en joc Agustí Benedito, que va ser aspirant a la presidència del club el 2010, en aquelles eleccions en què Rosell va arrasar; i després es va presentar Jordi Farré, de la plataforma Som Gent Normal.