El Figueres va lligar ahir la renovació del tècnic Eduardo Vílchez per una temporada més. Aquesta era una de les prioritats del club empordanès després que el preparador, que havia rellevat Francesc Cargol després d'un mal inici de lliga de la Unió, acabés portant l'equip al play-off d'ascens a Segona B, on els empordanesos van caure en la primera eliminatòria a mans del Numància B. Vílchez es va asseure a la banqueta del Figueres, per primera vegada, a la jornada 9, al camp del Martinenc (0-0), el 19 d'octubre de 2014, amb l'equip en zona de descens -era antepenúltim- amb només 5 punts (1 victòria i dos empats). Trenta jornades després, la Unió celebraria el quart lloc, gràcies a 16 triomfs, 6 empats i 8 derrotes des de l'arribada del nou entrenador -un total de 54 punts.

Eduardo Vílchez té 47 anys i disposa d'una àmplia trajectòria, tant com a futbolista com també d'entrenador. En el primer apartat, l'entrenador del Figueres va defensar les samarretes del Madrid i del seu filial, del Logronyès, del Valladolid, l'Espanyol, el Palamós i el Peralada, on va penjar les botes l'any 2002. De seguida va iniciar una carrera a les banquetes: la temporada 2002/03 va ser ajudant al CD Logronyès, per més tard dirigir el San Marcial, de la Tercera Divisió de La Rioja -a qui va salvar del descens.

La campanya 2004/05 la va iniciar al futbol base del Logronyès, però al mes de novembre es va fer càrrec del Linares, durant dos mesos i mig. Després es va incorporar a la Unión Deportiva Los Barrios, de Tercera, i l'any 2009 al Linense. La següent campanya ja la iniciar al Peralada, i la 2011/12 va defensar els interessos del Palafrugell com a coordinador del seu futbol base. De tota manera, aquell mateix exercici l'acabaria ja al Palamós, aleshores a Primera Catalana. El curs 2013/14 va dirigir l'Olot, però va acabar destituït al final de la primera volta.