Ja fa uns quants dies que el somni de l'ascens a Segona B es va esvair per al Figueres però Eduardo Vílchez encara li dóna voltes quan se li recorda. Sap que aquella patacada al camp del Numància B, que posava el punt i final a una temporada plena d'emocions, ja és passat. I en el passat, el tècnic no s'hi vol quedar pas. Pensa en el present, però també en el futur més immediat. Aquest el portarà un any més a Vilatenim, després que el dimecres tanqués la seva renovació per una temporada més. Avui marxa de vacances cap Andalusia i fins a mitjans de juliol (encara no hi ha data prevista però el 15 és un dia probable) no tornarà a dirigir un entrenament, però això no l'impedeix encarar amb cert optimisme i il·lusió el que serà el seu segon curs al club. Una etapa, això sí, que també encetarà amb força cautela. Sap que el Figueres, tot i anar de menys a més, s'ha guanyat el respecte de la categoria i això el converteix "en el rival a batre". No vol dir que l'empordanès sigui l'equip que ha d'aspirar a tot. Ni en pintura ho vol sentir això. Vílchez té clar que els objectius s'han d'anar aconseguint a mesura que passin les jornades, així que prefereix aparcar les fites ambicioses per si les mosques.

Sense poder acabar a l'Olot i arribat a Figueres amb el curs començat, el sabadellenc té ganes de completar tota una temporada d'una tirada i sense patiments. "No estaria malament!", exclama quan se li recorda això, i afegeix que ben poc li va costar acceptar l'oferta de renovació. "S'havien d'arreglar algunes coses, però tot va ser prou fàcil".

Vílchez vol mirar endavant i per això demana "oblidar-nos de l'any passat". Sobretot perquè a partir del mes vinent "toca començar una altra batalla en la qual hem d'anar tranquils, buscant solucionar els problemes que se'ns puguin plantejar cada setmana". Perquè aquesta és l'aposta del vallesà. El tradicional partit a partit. Res de mirar cap amunt abans d'hora. "Estem fent un equip per fer la millor temporada possible i els objectius ens els posarem a mesura que vagin passant els partits. El més important és aguantar la categoria i després, ja veurem". Diu estar "molt content i il·lusionat" de poder arrencar una nova tempoada i recorda que "ara ja ens coneix tot el món. Serà més complicat perquè som l'equip a batre. Pronostico un any més dur. Però si ens unim com hem fet fins ara, serà més fàcil".

Si bé admet que de tant en tant encara dóna "moltes voltes" a l'eliminació a mans del Numància B, també llança pilotes fora quan se li pregunta pels fitxatges. "El club sap quina és la meva idea i quin perfil de futbolista m'agrada. Deixo treballar als que s'encarreguen d'això, hi confio molt. Això sí, crec que s'estan fent bons passos per renovar gent".