Segons informava en la seva edició d'ahir El País, notícia de la qual se'n feien ressò diversos mitjans, el davanter i capità de l'Espanyol, Sergio García, hauria estat objecte d'un seguiment exhaustiu ordenat per la Lliga de Futbol Professional (LFP). L'organisme hauria contractat detectius privats de l'empresa Getserc per investigar el jugador arran de les acusacions que l'involucren en un partit entre l'equip blanc-i-blau i l'Osasuna de la temporada passada, que podria haver estat arreglat.

Al capità de l'Espanyol se l'hauria espiat des del 6 de maig fins el 14 del mateix mes del passat 2014 per part d'aquests detectius privats. Les imatges de l'espionatge de Sergio García formen part del sumari de l'anomenat "cas Osasuna", en el qual el jugador està imputat. Dimecres sortia a la llum que el club navarrès hauria pagat 250.000 euros a jugadors de l'Espanyol per empatar un partit que, efectivament, va acabar amb taules.

Però segons El País, el davanter del Bon Pastor no hauria estat l'únic jugador al que se li hauria practicat espionatge. El president de la LFP Javier Tebas també hauria ordenat el seguiment de Jordi Figueras, jugador del Betis. Així com també a Javi Garcia, actual entrenador del Màlaga i llavors d'Osasuna, i cosí del directiu de l'entitat navarresa, l'imputat Txuma Peralta.

L'Osasuna entrega l'aval

Paral·lelament a tot això, l'Osasuna va fer un pas endavant en una altra batalla que té entre mans. Ahir va presentar davant la Lliga l'avan bancari (1.725.000 euros) que se li exigia des de la presa de possessió de la nova directiva. Segueixen pendents, això sí, els impagaments de les fitxes de la plantilla, que ascendeixen fins als 2 milions d'euros.