El grup de xou del Club Patinatge Artístic Olot, l'Spar Citylift Girona i el Girona FC són els tres finalistes dels Premis Girona és Esport 2015, en la categoria d'equips. En l'aspecte individual, el taekwondista Joel González i els atletes Àngel Mullera i Adel Mechaal lluitaran per endur-se'n el guardó individual; mentre en noies les tres finalistes del premi són l'atleta Esther Guerrero, la jugadora de rugbi Elisabet Martínez i la jugadora de bàsquet Eva Bou.

Així ho va decidir la reunió del Jurat dels Premis, format per més de trenta persones de diferents àmbits, i que va fer les seves votacions després de valorar tots i cadascun dels arguments dels diferents, equips, clubs, directius i esportistes presentats.

En la categoria de promoció masculina, els tres finalistes són el taekwondistes Ramon Ruiz i Joan Jorquera i el ciclista Guillem Sanz. En noies de promoció, el Jurat haurà d'escollir ara entre la tenista Paula Badosa, la piragüista Núria Fontané -guanyadora de l'any passat- i l'atleta Lluïsa Mitjà.

Pel que fa a la categoria d'entrenador, els tres finalistes són la parella de tècnics del CPA Olot formada per Esther Fàbrega i Ricard Planiol; la grupista Coral Vila i Joan Martínez, també vinculat a l'halterofilia del GEiEG durant diverses dècades.En l'apartat de clubs, l'Handbol Bordils, el CPA Olot i l'Uni Girona es disputaran el premi a la millor entitat de la temporada; mentre que en l'apartat de directius hi opten Joan Fàbrega (CPA Olot), Llorenç Biargé (Uni Girona) i Josep Pla (Girona CH).

Un cop escollits els finalistes de cada categoria, ara el Jurat tindrà una setmana per votar el guanyador definitiu de cada apartat. El lliurament dels Premis Girona és Esport 2015 es farà el pròxim divendres 26 a l'Hospici La Caritat d'Olot, en un acte obert tothom.

Premi per a Lluís Barba

El Jurat també va decidir concedir el Premi Especial Girona és Esport - Diputació de Girona d'aquest 2015 a Lluís Barba, per la seva dedicació al món de l'esport, tenint en compte, sobretot, la feina feta des del vessant directiu, inicialment a través del Club Natació Banyoles i en els darrers anys des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).