Les presentacions dels projectes de Josep Maria Bartomeu i de Jordi Majó i la inauguració de la seu electoral de Joan Laporta van marcar ahir l'inici del compte enrere per a les que seran les eleccions a la presidència del Barcelona més apassionants dels últims anys i que se celebraran el pròxim 18 de juliol.

Amb el lema "Bo per al Barça", Bartomeu va presentar ahir divendres part del seu projecte, que desgranarà en els pròxims dies i que es basa en la continuïtat "per seguir creixent i guanyant". El seu nou projecte té com a eix principal "l'Espai Barça" un macroprojecte que preveu la reforma del Camp Nou i el seu entorn i la construcció d'un nou Palau Blaugrana.

Joan Laporta, que va ser president entre 2003 i 2010 i també guanyador del triplet en la temporada 2008-09, va confirmar dimarts passat la seva candidatura i ahir va inaugurar la seva seu electoral. Caldrà esperar a dilluns que ve per conèixer més detalls sobre el seu projecte, però ahir va voler rebaixar l'eufòria dels seus seguidors assegurant que "no em veig com el gran favorit". Laporta vol lluitar per tornar a la presidència amb uns "principis basats en La Masia, Cruyff, Catalunya i Unicef".

Jordi Majó va ser un dels primers a confirmar la seva precandidatura, però no va ser fins ahir al matí quan es va produir la seva presentació oficial. El lema del seu projecte és "El teu Barça", i té l'exblaugrana i exmadridista Michael Laudrup com a director esportiu, tal com va confirmar en la seva presentació aquest divendres.

La precandidatura d'Agustí Benedito era un secret públic des de la seva derrota a les eleccions del 2010 i després de confirmar-lo va ser dijous quan va presentar el seu projecte. Amb el lema "Junts", Benedito pretén fer més partícip el soci en el dia a dia del club, aposta per una petita reforma del Camp Nou que suposi una tercera part del que costaria "l'Espai Barça", i assegura que eliminarà les restriccions de l'accés dels menors de set anys a l'estadi i disminuirà les condicions per fer-se soci del club.

Els altres dos precandidats són l'antic portaveu de la junta, Toni Freixa, que es va presentar apel·lant a la seva experiència amb el "'Sabem a què juguem"; i l'empresari Jordi Farré, que manté com punt fort que són "els únics que podrien aportar aire nou". També proposa reformar l'estadi i crear un espai pròxim a les instal·lacions per a les categories inferiors.

Els següents passos en aquesta carrera electoral seran la presentació de les firmes (4 de juliol), la validació d'aquestes (6-8 de juliol), la campanya electoral (9-16 de juliol) i les votacions (18 de juliol). La presa de possessió del càrrec del nou president tindrà lloc entre els dies 20 i 29 de juliol.