L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) ha guanyat aquest diumenge el Gran Premi d'Àustria, vuitena prova del Mundial de Fórmula 1, disputat a Spielberg (Estíria), per davant el seu company i rival anglès Lewis Hamilton, líder del Mundial, al qual ha retallat distàncies en la lluita pel títol.

Rosberg ha aconseguit el seu tercer triomf de l'any en guanyar per davant de Hamilton -que lidera ara amb 169 punts, deu més que l'alemany- i del brasiler Felipe Massa (Williams), en un Gran Premi en què l'espanyol Fernando Alonso (McLaren) i el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) han protagonitzat un espectacular accident a la primera volta sense conseqüències físiques, però que ha provocat la retirada de tots dos.

Quart a Àustria ha estat Sebastian Vettel (Ferrari) -tercer al Mundial, amb 120 punts- per davant del finlandès Valtteri Bottas (Williams), que ha estat cinquè en una cursa en què també s'ha retirat, per problemes en la bateria del seu monoplaça, el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso), mentre que l'altre espanyol, el castellonenc Roberto Merhi (Manor) ha acabat en un notable catorzè lloc amb el pitjor cotxe de la graella.

L'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia) ha estat sisè, per davant del veneçolà Pastor Maldonado (Lotus) que, després d'una arrencada ple d'infortunis, ha repetit a Àustria el setè lloc aconseguit al Canadà fa dos diumenges i ja és tretzè al Mundial, amb 12 punts.

El debutant holandès Max Verstappen, company de Carlos Sainz a Toro Rosso i, amb 17 anys, el més jove de la graella, ha demostrat de nou la seva gran classe i ha acabat vuitè al Red Bull Ring de Spielberg, on ha tornat a puntuar el mexicà Sergio Pérez (Force Índia), que ha acabat novè i és dotzè en el certamen, amb 13 punts.

També ha puntuat l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que ha finalitzat en desena posició aquest diumenge a Àustria.

La propera cursa, el Gran Premi de Gran Bretanya, es disputarà al circuit anglès de Silverstone el proper 5 de juliol.