L'expresident barcelonista Joan Laporta va expressar ahir el seu convenciment que si el soci el vota a les eleccions a la presidència del Barça del pròxim dissabte 18 de juliol, la junta que ell presideixi «establirà les bases per construir una dècada prodigiosa», a través de la transformació de la Masia, el futbol base del club que considera que ha perdut consistència els últims anys. Joan Laporta, després d'inaugurar divendres el seu local electoral davant de la Pedrera del Passeig de Gràcia, va presentar part del seu programa electoral davant els mitjans en un espai que va tornar a quedar-se petit, encara que també perquè alguns aficionats van acudir a expressar-li el seu suport. Un dels missatges en els quals va insistir Laporta va ser assegurar que el seu propòsit és crear «una nova dècada prodigiosa a partir de la Masia», mentre que en la seva exposició va insistir a vincular a un dels seus oponents, l'expresident Josep Maria Bartomeu, amb Sandro Rosell, de qui va dir que està darrere de la candidatura del seu rival. «Són indissociables», va subratllar.

Laporta va revelar que el francès Eric Abidal serà el secretari tècnic del club en el cas de guanyar els comicis. Laporta va justificar la decisió en que Abidal és «un dels nostres herois» per tot el que havia guanyat amb el club i per l'energia que transmet.

Per fer el pas electoral, Laporta va assegurar que era «vital» que en el procés de l'acció de responsabilitat, en que el jutge va donar la raó a l'última junta laportista, la sentència els fos favorable, perquè a més d'una «qüestió de dignitat» era important que les coses «estiguessin clares» amb vista a poder presentar-se i explicar un nou projecte als socis. També va anunciar que Unicef tornarà, si guanya, a la part frontal de la samarreta, i en aquest sentit va assegurar que té proposta perquè un patrocinador patrocini el club i que permeti que Unicef sigui la marca visible en la samarreta. Laporta va reiterar que no existeix cap similitud entre el programa que pugui defensar Bartomeu i el seu, perquè, va argumentar, «quan parlen de Catalunya es mostren ambigus, a Unicef el van enviar a la part de darrere on l'esquena perd el nom, han desmantellat La Masia i a Cruyff el van fer fora».

Durant la seva llarga exposició, de prop d'una hora i quaranta-cinc minuts, Laporta va mostrar una imatge molt segura però en moments concrets va incidir en els gestors que van abandonar fa unes quantes setmanes el club. «Tant Bartomeu com Rosell s'han mogut per revengisme», va subratllar Laporta abans d'afegir que, després de la gestió dels dos expresidents, el Barcelona «no pot fitxar aquesta temporada, per desconeixement, excés de confiança o prepotència. I s'han dedicat per ressentiment i revengisme a presentar demandes contra socis». Va afegir que «estic encantat amb el fitxatge de Neymar, però el club està processat per corrupció i delicte fiscal. La conclusió de treure pit pel triplet, del qual estic encantat, crec que és més per un alliberament que per motiu d'alegria».