Olvido Aguilera García serà la vicepresidenta interina i en funcions de la Federació Espanyola de Tennis (RFET), després de la suspensió per un mes de José Luis Escañuela pel Tribunal Administratiu de l'Esport.?El TAD?va anunciar ahir la suspensió en l'exercici de les seves funcions, amb caràcter cautelar i durant un mes, del president Escañuela, per incomplir les instruccions del CSD i no facilitar la documentació necessària per a la realització de l'auditoria prevista a l'article 36.2 de la Llei de l'Esport.

Escañuela va ser un dels tres directius de la RFET expedientats pel TAD el maig passat, al costat del vicepresident primer, Fernando Fernández, i el director general, Marcos Romagosa. Els casos no estan resolts encara pel tribunal per les denúncies presentades per diversos presidents de federacions territorials per irregularitats en el nomenament de la capitana de l'equip de Copa Davis, Gala León.

Escañuela i Gala León van assenyalar ahir que no dimitiran dels seus càrrecs, passi el que passi. «Ja veuré el que em plantejo i faig», va dir Escañuela. «Fins que no veiem la documentació sobre la inhabilitació no podrem reaccionar», va afegir de la seva banda Olvido Aguilera. També va reiterar que passi el que passi, Gala León s'asseurà a la cadira de capitana contra Rússia, del 17 al 19 de juliol a Vladivostok, a l'eliminatòria per l'intent de tornar al Grup Mundial. Escañuela va acusar el CSD de filtrar informacions i de fustigar-lo. «No permetré que m'acusin de ser el seu xoriço», deia.