El PGA Catalunya de Caldes de Malavella sospira per ser l'escenari de la Ryder Cup de l'any 2022. Un esdeveniment esportiu de primer nivell que, segons dos dels directius de la instal·lació, Miguel Girbés i David Bataller, podria atraure en una setmana uns 250.000 espectadors. «L'any passat l'Open d'Espanya ens va dur unes 45.000 persones, però estem parlant d'una competició d'una dimensió molt superior», reflexiona Girbés, que també té clar que en cas de rebre la designació els rèdits s'allagarien en el temps «perquè rebrien gent atreta per l'impacte durant els anys posteriors».

La candidatura Costa Brava-Barcelona 2022 per dur a Caldes la Ryder Cup, la competició de golf més important del planeta, se-gueix els passos previstos. El PGA Golf competeix amb camps d'Alemanya, Aústria i Itàlia, però els seus responsables estan convençuts que presenten la proposta més competitiva. «Aquí tot està construït i disposem de la infrastructura hotelera i de les connexions de transport necessàries», reflexiona David Bataller.

El procés estableix, a partir d'ara, l'entrega d'un contracte que garanteixi, mitjançant els corresponents avals, l'organizació de la Ryder Cup abans del 4 de setembre -inicialment el termini s'esgotava a mitjan juliol. Aquest és un tràmit previ a l'establiment d'un període d'analisi per part de l'equip directiu de Ryder Cup Europe, al costat d'un grup d'experts independent, per acabar anunciant la propera tardor quina ha estat la candidatura seleccionada. La prova es disputaria a finals de setembre de 2022.

A la instal·lació gironina hi caldrien diversos retocs per poder acollir una prova d'aquesta envergadura mundial, però les principals necessitats ja estan cobertes. Els responsables del PGA Catalunya plantegen crear diverses grades naturals, per exemple, per tal d'acollir fins a 50.000 espectadors per jornada en cas que la Ryder sigui concedida a Caldes.