Les instal·lacions del Sanddance, a Lloret de Mar, són des d'avui i fins el proper diumenge 5 de juliol l'escenari del Campionat d'Europa d'handbol platja, un esdeveniment esportiu que portarà al municipi selvatà un miler de jugadors. Segons Roland Sánchez, un dels responsables de l'organització, l'Europeu tindrà un impacte econòmic al municipi d'entre 400.000 i 500.000 euros. Els partits es disputaran en un estadi principal que té capacitat per a 2.000 espectadors i tres pistes. L'accés per al públic serà gratuït.

«L'handbol platja és una disciplina que cada vegada té més adeptes a Catalunya, està en ple creixement», explica Sánchez, que l'any que ve somia dur a les instal·lacions del Sanddance la fase final de la Lliga de Campions de futbol platja. «La idea és fer cada any algun esdeveniment de primer nivell relacionat amb els esports de platja», destaca. En el cas d'aquesta modalitat d'handbol, es calcula que en els dos últims s'han creat 200 equips i que hi ha uns 1.500 practicants a Catalunya.

L'handbol platja és una disciplina espectacular. Roland Sánchez explica que «no hi ha contacte entre els jugadors i un dels aspectes més destacats és que hi ha gols que valen dos punts en funció de la seva espectacularitat i si s'aconsegueixen fent un fly o un gir de 360 graus«. En atac cada equip presenta quatre jugadors, però a l'hora de defensar són només tres perquè un ocupa la porteria.

L'Europeu arrenca aquest cap de setmana amb el campionat juvenil i a partir de dilluns li prendrà el relleu la competició absoluta. Espanya tindrà representació masculina i femenina en totes dues cites. En total hi haurà representades a Lloret 26 nacionalitat diferents. Tots els participants i els membres de la Federació Europea d'handbol estaran allotjats a la vila.

Els rivals d'Espanya en la competició juvenil, tant masculina com femenina, seran Rússia, Suïssa i Romania; la final està programada per diumenge a les 5. En categoria absoluta els rivals d'Espanya seran Croàcia, Ucraïna, Polònia, Suècia i Alemanya. Les noies competiran contra Noruega, Ucraïna, Croàcia, Suècia, Holanda i Montenegro.