Valentino Rossi (Yamaha) va complir amb allò que havia promès, i va assumir la seva responsabilitat de millorar el rendiment en els entrenaments, per poder defensar el seu lideratge en el mundial de MotoGP des de la pole. L'italià va ser ahir el més ràpid en la sessió oficial del Gran Premi d'Holanda, que avui es disputa per última vegada en dissabte. La prova només es podrà seguir en directe per MovistarTV (11.00); Telecinco l'oferirà en diferit a partir de les sis de la tarda.

Rossi va sentenciar amb autoritat la seva primera «pole position» de l'any. L'última va ser la temporada passada al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, després de quatre anys sense aconseguir-la (França 2010), en marcar un millor temps d'1: 32.627, nou rècord absolut del traçat holandès. Va avantatjar, d'aquesta manera, en 231 mil·lèsimes de segon al seu immediat perseguidor, Aleix Espargaró, al manillar de la Suzuki, amb Marc Márquez (Repsol Honda), tercer.

Márquez ha tornat en aquesta cursa al xassís que va utilitzar durant 2014, que segons va comentar el pilot li ofereix una major confiança ja que «es poden cometre més errors a l'assumir més riscos». Jorge Lorenzo va ser dels últims a sortir a pista i Marc Márquez el primer a establir referències vàlides, a l'aconseguir un 1: 33.005 en la seva segona volta, després del rebuf de la Suzuki d'Aleix Espargaró, al qual gairebé s'emporta per davant una volta després en una apurada de frenada.

El primer intent de Jorge Lorenzo es va quedar una mica curt i el va situar en quarta posició, si bé un gir després va marcar un 1: 33.117 que el va alçar fins a la tercera plaça, superat pel pilot de Repsol Honda i el britànic Cal Crutchlow (Honda).

Valentino Rossi, el més ràpid en els lliures, va aconseguir un millor temps d'1: 33.150 en la seva quarta volta que el va relegar a la cinquena posició; just per davant de Dani Pedrosa (Repsol Honda), Pol Espargaró (Yamaha) i Aleix Espargaró (Suzuki).

Després del primer pas per tallers per canviar el pneumàtic del darrere i fer els últims ajustos, la situació va canviar radicalment i encara Aleix Espargaró va ser el primer a trencar la barrera del minut i 33 segons, al marcar el seu millor temps en 1: 32.858, poc després va arribar Valentino Rossi. L'italià va aconseguir un espectacular 1: 32.627 que li va servir per aconseguir la seva primera millor classificació de la temporada per davant d'Espargaró i Márquez. La segona línia de la formació de sortida va ser per a Dani Pedrosa (Repsol Honda), acompanyat per Pol Espargaró (Yamaha) i Andrea Iannone (Ducati Desmosedici), mentre que a la tercera s'hi van situar el britànic Cal Crutchlow, que va arribar a ser segon, Jorge Lorenzo, i el segon pilot de Suzuki, el gironí Maverick Viñales.

En Moto2 el francès Johann Zarco (Kalex) no es va deixar acovardir per la resta de rivals i va sumar la seva tercera millor classificació de la temporada, amb Tito Rabat (Kalex) i Sam Lowes (Speed ??Up ) a continuació. En Moto3, l'italià Enea Bastianini (Honda) va donar un salt de qualitat en la sessió oficial, i va marcar el millor temps amb més de tres dècimes de segon d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, Jorge Navarro (Honda ) i el txec Karel Hanika (KTM). L'empordanés Isaac Viñales (Husqvarna), sortirà cinquè gràcies a la seva marca de 1:41.794 en la cronometrada.

«És un molt bon resultat perquè no hem pogut utilitzar la goma de classificació i hem fet el temps amb el pneumàtic de carrera.Em trobo molt a gust encara que falten un parell de cosetes per tenir-ho tot perfecte», va assenyalar el pilot de Llança al final de la sessió.