El taekwondista Joel González i l'atleta Esther Guerrero van ser guardonats ahir com a Millors Esportistes Absoluts de la temporada 2014/15 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gala Girona és Esport celebrada a l'Hospici d'Olot. El jurat dels guardons també va reconèixer els mèrits de Ramon Ruiz (taekwondo), Paula Badosa (tennis), Esther Fàbrega i Ricard Planiol (patinatge), l'Spar Citylift Girona com a equip i també com a club, i Joan Fàbrega (CPA Olot) com a millor directiu. A més, es va lliurar el Premi Especial Diputació de Girona a Lluís Barba, en reconeixement a la seva dilatada carrera com a directiu del món de l'esport.

L'elecció dels guanyadors va anar a càrrec d'un Jurat format per més d'una trentena de membres, que varen reconèixer els mèrits de Joel González i Esther Guerrero, atorgant-los el Premi Diputació de Girona. En el cas del taekwondista, es varen premiar els èxits assolits en les diverses proves de màxim nivell aconseguides després de la seva tornada a l'activitat, un cop superada la greu lesió patida la temporada passada. En el cas de Guerrero, el premi va ser pels diferents campionats de Catalunya i Espanya assolits durant la temporada.

Per la seva banda, en l'elecció de Ramon Ruiz com a Millor Esportista de Promoció masculí, destaquen les medalles en els Campionats de Catalunya i d'Espanya, tant en la categoria júnior, com en la sub-23 i l'absoluta. En la categoria promoció femenina, Paula Badosa va fer valer el seu triomf en el torneig de Roland Garros en categoria júnior, a més d'altres èxits en diferents tornejos disputats al llarg de la temporada.

Els Premis Girona és Esport 2015 també varen valorar la tasca feta per la parella formada per Ricard Planiol i Esther Fàbrega al capdavant del CPA Olot, atorgant-los el Premi al Millor Entrenador de la temporada. Planiol ja havia aconseguit aquest guardó en solitari en l'edició de l'any passat i enguany amb la seva companya de club han repetit victòria en els campionats provincial, català, estatal, europeu i mundial de patinatge en grups de xou. El president del club olotí, Joan Fàbrega va ser escollit també com a millor directiu de la temporada.

Per la seva banda, l'Spar Citylift Girona que va aconseguir el títol de la Lliga Femenina de bàsquet, va rebre el Premi Diari de Girona com a Millor Equip de la campanya 2014/15, mentre el mateix Uni Girona era reconegut amb el Premi al millor club gironí de la temporada, no només per la victòria del seu primer equip, sinó també pels èxits assolits amb la base, ja que ha situat els conjunts infantil, cadet i júnior a les finals a quatre dels campionats de Catalunya i ha participat amb tots tres als campionats d'Espanya, amb un subcampionat de l'equip infantil.

El Premi Especial Diputació de Girona va ser en aquesta ocasió per Lluís Barba, i va servir per reconèixer la seva tasca de més de vint-i-cinc anys com a directiu, primer des del CN Banyoles i en els darrers deu anys des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Cal destacar que en aquesta tercera edició tots els guanyadors varen rebre per segon any consecutiu una beca Isports, mitjançant la qual disposaran de seguiment medicoesportiu al llarg de la pròxima temporada.