L'estiu va passant i els clubs es van movent per crear equips competitius de cara a la propera temporada. Figueres, Palamós i Peralada ja tenen les seves plantilles perfilades i, fora sorpreses, sembla que les línies dels tres clubs han quedat clares.

En primer lloc, el club que, a priori, ha de patir la sacsejada més important, hauria de ser el Peralada. Sota les regnes de la nova dupla d'entrenadors, Arnau Sala i Xavi Punsí, que han arribat a la localitat altempordanesa en substitució de Nacho Castro (fitxat pel Girona B), han aterrat una sèrie de jugadors amb què ja havien comptat en la seva etapa al Figueres la passada campanya i que els mereixen la confiança per bastir l'equip verd-i-blanc al seu voltant. Així doncs, el porter Joan Ureña (Figueres), el defensa Albert Moñino (La Jonquera) i el migcampista Sergi Murga (La Jonquera), han seguit la crida de Sala i s'han incorporat al Peralada. La Jonquera ha estat el club més «perjudicat» per part del Peralada ja que, a més de Murga i Moñino han vist com el porter Dani Lobato i el defensa Oscar Molina també deixaven la disciplina del club i iniciaven l'aventura a les ordres de Sala i Punsí i, l'arribada de Boran Minic, Botxi, provinent de l'Escala, també a Primera Catalana, ha de servir per acabar de consolidar la defensa altempordanesa.

El Figueres també s'ha afanyat a fer els deures en els primers dies de mercat i, un cop renovat el tècnic que els va dur del descens al play-off, Edu Vílchez, s'ha espavilat a suplir les baixes sensibles que ha patit al final de temporada, tals com els dos porters. Ràpidament, però, es van aconseguir els recanvis i la porteria ha d'estar ben coberta per Xavi Gallego (Banyoles) i Aleix Prunés (Besalú). Vílchez també vol reforçar una davantera amb noms il·lustres i ha incorporat Adrià Casanova (Banyoles), suplint la baixa de Bonaventura, mentre que han incorporat els migcampistes Cristian Venzal (Palamós) i Alexis Sánchez (Girona B), a més del defensa Sergi Romero (Peralada). La Unió, a més, ha donat fitxa del primer equip als juvenils David Costa (defensa) i Roger Brugué (migcampista), que ja van ajudar els blanc-i-blaus la passada temporada amb bones actuacions.

Finalment, el Palamós, en el qual Joan Mármol seguirà a la banqueta, també ha fet una bona pesca en el mercat en aquestes primeres setmanes i sembla que ja té l'equip perfilat per afrontar, amb garanties, la propera temporada. Així doncs s'ha aconseguit fitxar sis jugadors provinents ja d'equips de Tercera Divisió. El porter Aleix Manzano, provinent del Lorca, posarà una forta competència a Bayona per defensar la porteria del degà. A més, l'arribada de Pastor (Peralada) i el retorn de Barrera (Figueres) ha de servir per consolidar la defensa, mentre que al mig del camp només hi ha la incorporació de Marçal Lladó (Sabadell B). A la davantera és on més incoporacions hi ha hagut de moment, amb l'arribada d'Agi (Lloret), Makay (El Masnou), Coro (Peralada) i l'ascens al primer equip del juvenil David Torres. Els tres «Tercera» gironins ja han creat el bloc principal per afrontar amb garanties una nova temporada a una categoria molt exigent.