El serbi Novak Djokovic, el suís Roger Federer i l'escocès Andy Murray, números un, dos i tres a la classificació mundial de l'ATP, parteixen com a principals favorits en el torneig de Wimbledon, tercer Grand Slam del curs, que comença avui a l'All England Tennis Club de Londres. L'olotí Tommy Robredo s'enfrontarà aquesta tarda contra l'australià John Millman (119 del rànquing ATP) en el seu debut en un torneig que ahir va tenir la baixa de darrera hora de l'alacantí David Ferrer. El tennista de Xabia, que sortia com a vuitè cap de sèrie, és baixa per uns problemes al colze.

Djokovic, vigent campió del torneig, s'ha mostrat com el tennista més fiable en aquesta temporada tennística 2015, i en les últimes quatre edicions sobre l'herba de la capital britànica ha sumat tres finals i una semifinal.

A més del número 1 del món, el veterà Roger Federer, set vegades guanyador a l'All England Club, i el britànic Andy Murray, triomfador la passada setmana a Queens, el torneig que es considera com l'avantsala de Wimbledon, parteixen, segons les cases d'apostes britàniques, com les opcions més clares per guanyar el títol.

El mallorquí Rafa Nadal, que ja ha guanyat el torneig en dues ocasions (2008 i 2010), tornarà a trepitjar la gespa londinenca amb la voluntat imperiosa de rescabalar-se dels mals resultats recollits en les últimes temporades, en què no ha aconseguit passar de la quarta ronda. Als seus 29 anys, Nadal, desè cap de sèrie, debutarà davant del brasiler Thomaz Bellucci, i no es veuria les cares amb Djokovic fins a una hipotètica final.

En el quadre femení, l'actual campiona, la txeca Petra Kvitova, defensarà el seu títol com a segona cap de sèrie enfront de l'assetjament de la nord-americana Serena Williams, guanyadora de 21 «grans», inclosos cinc títols a Londres (2002, 2003, 2009, 2010 i 2012). Kvitova inicia la seva marxa davant de l'holandesa Kiki Bertens, mentre que Williams, vencedora aquest curs a Melbourne i a París, i qui s'ha marcat com a objectiu guanyar els quatre Grand Slams de la temporada, debutarà davant la russa Margarita Gasparyan. Enfront d'elles, plantejaran batalla la romanesa Simona Halep, cap de sèrie número tres del torneig, i la russa Maria Xaràpova, quarta favorita i triomfadora a Wimbledon el 2004.