L'herba de Wimbledon no va veure ahir la millor versió de Tommy Robredo i el tennista olotí va caure a la primera de canvi contra l'australià John Millman que el va derrotar en tres sets ràpids. Tot i ser el 118 del món, un rànquing clarament pitjor que el de Robredo, Millman no va donar opcions a Robredo i deixa Wimbledon a la primera ronda. A final, Robredo va caure per 6-2, 6-3 i 6-4 en una jornada on van passar ronda favorits com Djokovic o Nikishori, a més de Marcel Granollers i Fernnado Verdasco. Avui debuten Murray, Federer i Nadal.

El serbi Novak Djokovic, campió de Wimbledon el 2014, va iniciar ahir la defensa del títol amb una victòria contundent sobre l'alemany Philipp Kohlschreiber, 33 del rànquing ATP, per 6-4, 6-4 i 6-4. El serbi, guanyador en dues ocasions en All England Tennis Club (2011 i 2014) va ser l'encarregat d'obrir, com mana la tradició la pista central del club.

El número 1 del món tenia, a priori, un partit complicat davant Kohlschreiber, de 31 anys, quartfinalista a Londres fa tres temporades, però va aconseguir emportar-se el triomf i classificar-se per la segona ronda en tot just dues hores i tres minuts.

Altres tennistes com Marcel Granollers o Fernando Verdasco també varen passar ronda ahir en superar respectivament Janko Tipsarevic (6-3, 6-4 i 6-2) i Martin Klizan. El madrileny va haver de suar fins al cinquè set per derrotar l'eslovac. El japonès Kei Nishikori també va passar a segona ronda, però va patir molt per derrotar l'italià Simone Bolelli (6-3, 6-7, 2-6, 6-3 i 6-3).

Com a nota curiosa, l'alemany Tommy Haas es va convertir ahir en el tennista de més edat en guanyar un partit a Wimbledon amb 37 anys. Ho va aconseguir contra el serbi Dusan Lajovic per 6-2, 6-3 i 4-6.

En categoria femenina va destacar ahir la derrota de la canària Carla Suárez, que va caure contra la Jelena Ostapenko per 6-2 i 6-0, a més de les victòries de dues de les favorites com són Serena Williams i Maria Sharapova.