Intens dins la pista i molt extravertit fora, Jackson Vroman (34 anys) era conegut pel seu costum de penjar imatges de la seva bona vida a les xarxes a més d´haver fet una interessant carrera en el món del bàsquet tot i que en les últimes temporades havia jugat en lligues on els diners estan per sobre de l´interès esportiu (Liban, Iran, Corea del Sud i, sobretot, Xina). Tot i que un primer moment es va pensar que la notícia de la seva mort era una broma, el primer a parlar-ne va ser un milionari aficionat al pòquer a través d´Instagram, Dan Blizerin, aviat es va poder comprovar que Jackson Vroman havia mort a la seva piscina amb un fort cop al cap.

Vroman va jugar a Girona en la darrera temporada de l´Akasvayu Girona (2007/08) amb Pedro Martínez d´entrenadors i companys com Marc Gasol, Arriel McDonald, Fernando San Emeterio o Víctor Sada. El nord-americà va deixar l´equip el mes de gener fitxant per Lietuvos Rytas en part pels problemes econòmics del club, es cobrava amb molt retard, i en part perquè no tenia la millor relació possible amb Martínez en un equip on Marc Gasol acaparava el protagonisme. En els seus mesos a Girona, però, Vroman ja va donar mostres del seu gust per la bona vida: solia sopar gairebé cada nit en bons restaurants de la ciutat, el seu preferit era el Divinium que llavors estava al carrer de la Força, a prop de l´antic apartament de Lance Armstrong que, sense reparar en despeses, Vroman havia llogat per viure en els seus pocs mesos a Girona.

A més d'amb l´Akasvayu Girona, Vroman també va jugar en un parell d´equips de l'NBA (Phoenix i New Orleans), al Gran Canària i a països com Lituània, Iran, Filipines, Corea del Sur, Xina i el darrer curs a Puerto Rico.