Sergio García deixa l'Espanyol rumb a l'Al Rayyan de Qatar. El capità s'acomiadarà avui al costat del president Joan Collet en un acte al Power8 Stadium. Sergio ha tancat la seva millor temporada al conjunt blanc-i-blau després d'haver-se convertit en el seu capità, la referència i la bandera, amb un últim curs estel·lar, en què ha marcat 14 gols en la Lliga i un en la Copa del Rei, sens dubte el seu millor any com a professional.

El futbolista va arribar a Cornellà el curs 2010-11, procedent del Betis. L'Espanyol va apostar fort pel seu fitxatge i, després d'un inici discret, aviat va enlluernar l'afició blanc-i-blava. La seva versió cada vegada es va assemblar més a la del Sergio García que va convèncer Luis Aragonés per convocar-lo per a l'Eurocopa del 2008.

Gols, assistències, instint, joc entre línies, fam, caràcter i lideratge. Tot això aportava el del barri de Bon Pastor (Barcelona) a l'Espanyol de l'entrenador Sergio González. La direcció esportiva, dirigida per Oscar Perarnau, ha reconegut públicament que és un "repte" trobar ara un relleu a l'atacant català.

Sergio García, de 32 anys, es va formar al planter del FC Barcelona, del qual encara n'és el seu màxim realitzador històric amb 969 dianes. En la campanya 2004-05, va fer el salt a primera divisió, en el Llevant. En el curs següent, va signar pel Saragossa, on va militar durant tres temporades. En la 2008-09 va fitxar pel Betis.

Malgrat els elogis que ha rebut durant tota la seva carrera esportiva, el davanter sempre ha mostrat una personalitat humil i treballadora, guanyant-se el respecte dels seus companys i l'afecte de l'afició. En els seus cinc anys en l'Espa?nyol, ha conquistat la grada periquita, que ara lamenta el seu adéu. En la temporada 2014-15, tornar a la selecció espanyola i guanyar la Copa del Rei (el somni es va acabar en semifinals contra l'Athletic) eren els seus objectius. Per això va dir no a una oferta milionària de la Xina. Ara, l'Al Rayyan li permet signar, possiblement, el seu últim gran contracte.

En aquests darrers mesos el seu nom s'ha vist esquitxat per un agre cas de compra/venda de partits. Sergio va haver de declarar a Pamplona pel cas Osasuna, on el jutge investiga si el club navarrés va comprar diversos partits de la temporada 2013/14 per evitar el descens. Un d'ells, el del camp de l'Espanyol (1-1).