D'entre els 34 clubs que han participat al concurs que l'empresa gironina Citylift va engegar ara fa unes quantes setmanes, en què el premi era un patrocini de 6.000 euros, el CPA Girona és el que finalment s'ha apuntat la victòria en un desenllaç que es va fer públic ahir al migdia. Uns diners que li aniran molt bé a l'entitat, que busca els 42.000 euros necessaris per afrontar el viatge cap a Colòmbia, seu que acollirà aquest proper mes de setembre el Mundial de patinatge artístic.

Vídeo del CPA Girona

«Estem molt contentes. L'ajuda ens anirà molt i molt bé. Sempre són benvinguts 100 euros, així que imagina't 6.000! No és una sola patinadora la que ha d'anar a Colòmbia, sinó 24 i per això necessitem tot el finançament possible. Hi hem pencat molt, tot i que al principi no sabíem realment on ens ficàvem. El 'no' ja el teníem. Ens ha sortit molt bé», explicava ahir Nuri Solé, entrenadora del CPA Girona, l'equip guanyador. El seu vídeo, que mostra diferents racons de la ciutat, ressalta valors com l'«esforç, la constància i la companyonia». Els 2.529 vots, sumats a l'opinió del jurat, han estat clau perquè l'equip superés el Real Oviedo Rugby, el segon classificat.

Perquè no només clubs gironins han decidit apuntar-se al concurs. La crida de Citylift ha anat més enllà, amb entitats del País Basc, Astúries i d'altres comunitats de la resta d'Espanya. «Ha estat una revolució. Hem tancat la inscripció amb 34 vídeos. No ens ho esperàvem pas.

Buscàvem que la gent s'ho treballés i tenir una mica de ressò, però tot plegat ha superat les nostres expectatives», reconeixia Cayetano Pérez, gerent de Citylift ascensors, qui assegurava que l'experiència no trigarà en repetir-se. «L'any que ve estem segurs que hi tornarem. Millorarem na mica el format. Estem molt contents amb la rebuda i creiem que ha valgut prou la pena com per repetir-la en el futur».