La tennista nord-americana Serena Williams, número u del món, ha conquistat aquest dissabte el seu sisè Wimbledon després de derrotar en la final a la hispano-veneçolana Garbiñe Muguruza per 6-4 i 6-4, en una hora i 22 minuts.

Serena, de 33 anys, no ha donat opció a una Garbiñe, de 21, que ha disputat aquest dissabte a la pista central de l'All England Tennis Club de Londres la seva primera final de Grand Slam.

Amb aquesta victòria a Wimbledon, la menor de les germanes Williams, que ja ha conquistat els títols a l'Open d'Austràlia i en Roland Garros, fa un pas més en el seu camí a aconseguir el Grand Slam aquesta temporada, una fita que només han aconseguit 3 tennistes fins ara: l'alemanya Steffi Graf, l'australiana Margaret Court i la nord-americana Maureen Connolly.

El joc de Garbiñe, ha fet un salt de qualitat sobre l'herba londinenca, però aquest dissabte davant seu tenia a la tennista que ha dominat el circuit femení en les últimes dues dècades.

En els primers jocs semblava que s'havien canviat les tornes, amb una Garbiñe mostrant un aplom impropi d'una debutant en una final i una Serena erràtica, que només en el primer joc va cometre tres dobles faltes -havia fet 13 fins ara en el torneig- .

Els 15.000 espectadors presents a les grades de la central de La Catredal han vist com Garbiñe es posava 3-1 per sobre i Serena, que aspirava a conquerir el títol 13 anys després d'aconseguir el primer, no trobava la manera d'aturar a una rival que li jugava de tu a tu.

No obstant això, intervingut el primer set, la guanyadora de 20 'grans' -21 ara- s'ha assentat a la pista i, aferrada a la seva dreta (29 dretes guanyadores en el partit) va començar a trobar el seu tennis.

En el vuitè joc ha arribat el punt d'inflexió del xoc, després que Serena li trenqués el servei a l'espanyola i es posés per davant per primera vegada.

Després de 44 minuts, i amb una altra ruptura més, la nord-americana ha acabat emportant-se la primera mànega per 6-4.

S'ha desconnectat Garbiñe a l'inici del segon set, nerviosa i estàtica, sense moure's tot just per la pista i incapaç de frenar els primers serveis de Serena, a 180 quilòmetres per hora.

Els problemes de l'espanyola han augmentat quan la seva rival ha aprofitat els punts de trencament de què ha disposat per posar-se amb 5-1 i servei.

En aquest moment ha estat quan ha tornat la millor versió de Garbiñe, la del començament del partit, que, entre els "Vamos, Garbi!" i "Come on, Muguruza" del públic, li ha trencat dues vegades el servei a la seva i s'ha emportat el seu per posar-se amb 5-4 i servei.

La nord-americana ha fet valer la seva major experiència per, ara sí, trencar-li el servei a Garbiñe en blanc i fer-se, tretze anys després del seu primer títol a Londres, amb el seu sisè Wimbledon i mantenir viu el somni del Grand Slam.