Representants del FC Barcelona i de la UEFA s'han reunit avui a la seu de l'entitat europea a Nyon (Suïssa) per l'exhibició de banderes estelades en partits organitzats pel màxim organisme del futbol europeu i per arribar a un acord que eviti sancions futures per aquest motiu.

Segons ha informat el club, els executius Albert Soler i Raúl Sanllehí han demanat una revisió del Codi Disciplinari de la UEFA en aquest aspecte, en la que ha estat la primera de diverses reunions que mantindran membres de les dues entitats.

Segons el FC Barcelona, amb aquestes reunions es vol transmetre a la UEFA que l'exhibició d'aquestes banderes "no respon a un missatge polític" i sí a "un sentiment popular molt antic".

També "s'explicarà la realitat social catalana i la integració d'aquestes banderes tant en la vida quotidiana catalana com en el mateix club".

Cal recordar, en aquest aspecte, que a l'informe presentat per una inspectora de la UEFA es proposava una sanció de 50.000 euros a l'entitat barcelonista i el tancament del Camp Nou cada vegada que això passés durant els pròxims tres anys.

El Barça, de la seva banda, va presentar al·legacions i va aconseguir reduir la sanció a 30.000 euros, però el mateix president, Josep Maria Bartomeu, ja va expressar als mitjans i a la mateixa UEFA que era "impossible" evitar l'exhibició d'estelades durant els partits del conjunt català.

El club pretén arribar a un acord definitiu amb la UEFA en previsió del que pugui passar en els pròxims partits, sent el més immediat el de la Supercopa d'Europa de dimarts que ve contra el Sevilla, que es disputarà a Tbilissi (Geòrgia).