El marxador murcià Miguel Ángel López es va proclamar campió del Món dels 20 quilòmetres marxa, donant així la primera medalla d'aquests mundials a la delegació espanyola. López va aconseguir doblegar el xinès Zhen Wang, bronze olímpic a Londres, a dos quilòmetres pel final i es va imposar amb un temps d'1 hora 19:14.

L'atleta aconsegueix, d'aquesta manera, la segona medalla d'or en els 20 quilòmetres marxa d'un Mundial, després que el barceloní Valentí Massana l'aconseguís en els de Stuttgart'93.

El marxador murcià, que ja havia aconseguit el campionat d'Europa a Zuric i va ser medalla de bronze en els passats mundials de Moscou s'ha consagrat, amb aquesta victòria, com a número 1 mundial de la prova als seus 27 anys.

La cursa va començar ja amb força, ja que els tres marxadors xinesos van voler tensar la cursa i López va enganxar-se al ritme dels amfitrions, que marxaven a 4:01 el quilòmetre.

L'absència dels russos (que es van quedar a casa per la pressió apareguda a partir dels casos de dopatge) convertia la prova en un duel entre els llatins i els asiàtics. El principal favorit i actul recordman de la prova, Yusuke Suzuki, no va poder superar la pressió i va haver d'abandonar a mitja prova. López, mentrestant, deixava fer als xinesos, fins que, al quilòmetre 13 Wang va atacar i va obrir un forat que, de mica a mica, López anava reduint, fins que al 18 va aconseguir avançar el xinès per acabar penjant-se l'or.