La selecció espanyola va tornar a la seva versió més grisa i plana a Macedònia, encallada i sense variants a un plantejament defensiu, tot i que va poder endur-se una victòria que manté «La Roja» amb el bitllet per a l'Eurocopa pràcticament garantit. Un afortunat gol de Juan Mata, que va col·locar a l'escaire una centrada als vuit minuts de joc, va ser suficient.

Era un dia assenyalat per a Diego Costa, amb qui Vicente del Bosque insisteix esperant el premi. Així ho sentia el punta buscant gols contra la seva ansietat. Va discutir amb tothom, fins i tot amb l'àrbitre, que li va mostrar una groga que li impedirà jugar per sanció davant Luxemburg. El partit va tenir un altre nom propi, el de David de Gea, que tornava a jugar després del seu traspàs frustrat al Madrid.

Encara estava Espanya posant-se en el partit, que va arribar-li un premi inesperat. Als vuit minuts una centrada per la dreta de Mata va acabar a l'escaire amb la col·laboració del porter. El 0-1 tant matiner feia pensar en un ruixat de la selecció espanyola -al davant hi havia el cuer del grup-, però més aviat va ser el contrari. Macedònia amb prou feines va activar De Gea, però el seu plantejament defensiu i les ganes que hi van posar els seus jugadors van posar un preu molt car a la victòria. Espanya s'avorria davant l'inamovible sistema del rival. Ni perdent deixava espais. La primera part va tancar-se amb la curiosa repetició del gol. Des de la mateixa zona va ser Carvajal qui va centrar. Pacovski va repetir el seu error, però aquest cop el va salvar el travesser.

Res va provocar la reacció, ni la xerrada de Del Bosque al descans. Si la primera part va ser grisa, en la segona l'avorriment va continuar excepte quan Macedònia es va animar a sortir de la cova i enllaçar alguna jugada amb bon gust pel toc que va encendre l'afició. A Espanya li van faltar ganes i li va sobrar conformisme. Ara Espanya en fa prou amb vèncer com a local a Luxemburg per confirmar la seva presència de matemàtica a l'Eurocopa de França.