Els dos representants gironins d'aquesta temporada a Primera Nacional, Citylift Girona i Palafrugell, es jugaran aquest dissabte el primer títol del curs amb la disputa de la Supercopa Catalana al pavelló de Palau 2 (19:30). La Supercopa Catalana enfronta als guanyadors de la Lliga Nacional Catalana amb la Copa Generalitat, però com l'any passat el Girona CH va ser el gran dominador de la categoria, assolint l'ascens i guanyant els dos títols, l'equip de Ramon Benito s'enfrontarà al CH Palafrugell que va acabar segon a la Lliga i a la Copa Generalitat i que també acabaria pujant a Nacional després de la renúncia d'un equip de Pamplona. Ara, amb els dos equips jugant en una categoria de la Federació Espanyola, Girona i Palafrugell es troben en aquesta Supercopa Catalana que serà un dels grans moments de la pretemporada. Abans, a les sis de la tarda, el mateix pavelló gironí de Palau II acollirà la final femenina entre el Cerdanyola i el Manlleu.

El Girona és nou a Primera Nacional, però, amb el suport econòmic de Citylift, i amb l'exjugador internacional de Barça i Liceo entre d'altres equips, Ramon Benito, com a coordinador del club i entrenador del primer equip masculí no amaga que l'objectiu és pujar ràpidament a l'OK?Lliga. «Les aspiracions són màximes», afirmava Ramon Benito pocs dies després de començar els entrenaments deixant clar la intenció «serà intentar assolir l'ascens, tot i que «aquest any ens trobarem amb una categoria molt forta, on molts equips s'han reforçat molt bé per intentar ascendir». El Girona manté el mateix bloc de l'any passat, en el que van assolir l'ascens, i s'ha reforçat amb dos jugadors del Tordera: el jove Josep Hernández i Manel García que té experiència a l'OK Lliga amb equips com Blanes, Tordera o l'Alcoi. Peces destacades del curs passat com el golejador Raul Pelícano o Mateo Cuervo i Borja Ramon segueixen a les ordres de Ramon Benito.

Per la seva banda, el Palafrugell es vol consolidar una categoria que feia temps que intentaven assolir. «Portàvem un parell d'anys intentant aconseguir aquesta fita, teníem els jugadors per fer-ho, i ho vam aconseguir», explicava aquest estiu el tècnic Xavier Garcia que comptarà amb el mateix bloc de jugadors del curs passat per afrontar la temporada començant per la Supercopa d'aquest dissabte a Girona.