La selecció espanyola es va classificar per als vuitens de final de l'Europeu en vèncer Alemanya, en un dens partit, per 76-77. Pau Gasol i Sergio Rodríguez van fer de guies en el camí per a l'equip de Sergio Scariolo. Un tir lliure fallat per Dennis Schröder a quatre segons del final que hagués abocat el desenllaç a la pròrroga, al costat de l'encert en els llançaments de Sergio Llull, que va anotar els quatre que va disposar en els instants finals, van acabar per donar a Espanya la victòria que necessitava. Alemanya va quedar eliminada. La selecció espanyola, en canvi, classificada com a segona de grup, s'enfrontarà als vuitens de final a Polònia.

Sabedors del que hi havia en joc, els dos equips van sortir amb precaucions en l'inici del partit. La selecció espanyola complia en defensa però necessitava ser més rocosa, més eficaç, més inabordable. La igualtat era la tònica (20-18 per tancar el primer quart). El joc es va tornar intermitent, amb domini ara espanyol, ara alemany, encara al descans guanyaven els d'Scariolo de tres (38-41). Una diferència tan minsa podia canviar la tendència de la victòria d'un equip a un altre en qualsevol moment, però tot i la densitat del joc, Espanya va se?guir dominant, 42-47 (min. 23.20). Els deu punts d'avantatge van arribar com a conseqüència d'un triple de Rodríguez, 46-56 (min. 27.15). I Espanya va saber guardar la renda per finalitzar el tercer període amb un 48-60 que li començava a obrir les portes dels vuitens.

Els locals, gràcies al tir exterior, van tornar a acostar-se al marcador, 64-70 (min. 35.30) afegint més tensió a un final de partit dramàtic, 66-70 (min. 37). A falta de 22 segons dominava Espanya 72-73. Els tirs lliures van acabar de decidir, a Sergio Llull no li va tremolar el pols i va anotar els quatre que va disposar, però Schroder va fallar en el cinquè que va tenir per empatar el partit, Espanya va assegurar el rebot i va acabar guanyant per la mínima (76-77). Drama a la grada i alegria en la banqueta espanyola per celebrar la classificació per a la següent fase de l'Europeu.

Vuitens de final: França-Turquia, Letònia-Eslovència, Espanya-Polònia, Grècia-Bèlgica, Israel-Itàlia, Lituània-Geòrgia, Sèrbia-Finlàndia i Croàcia-República Txeca.