El primer equip del Bordils es va entrenar ahir al matí al pavelló de Fornells on va presentar la nova samarreta per a aquesta temporada que, dissenyada per Pau Arbat, té com a grans novetats una màniga totalment verda i el detall de ser personalitzades amb el nom de cada jugador a l'esquena. ?A la nova samarreta també hi tenen un espai els patrocinadors del club.

Què els diu als jugadors per motivar-los pel tercer any a Plata un cop superada la novetat?

En l'àmbit ntern de l'equip la motivació és la mateixa del primer dia perquè saben on són i el que els ha costat arribar-hi. Però sobretot aquesta temporada hem notat molt l'aire fresc que ens han aportat els jugadors del filial que han fet la pretemporada amb nosaltres i que tindran opcions de jugar al primer equip. Han posat les piles a la resta de la plantilla. Ens ha anat molt bé.

L'equip segueix amb gana?

Sí, per descomptat. La primera setmana, però, com que aquest any ens vam començar a entrenar molt aviat, el 3 d'agost, la gent bufava i deia "quina mandra". Però hem plantejat una pretemporada amb més pilota que l'habitual perquè hem de ser competitius a la lliga des de diumenge i això va servir per canviar el pensament de la gent. Hem estat molta estona jugant a handbol, que és el que els agrada.

Es pot aspirar a alguna cosa més que a mantenir-se?

Nosaltres sempre ens volem superar. És clar que l'objectiu principal és mantenir la categoria, però quan sortim a competir pensem a millorar, per exemple, els números de l'any anterior. Sigui en punts, en gols fets, en gols encaixats, en victòries fora de casa que sempre és un hàndicap aconseguir-ne... Volem fer una mica més. Arribar, per exemple, a la trentena de punts. Seria magnífic perquè ens asseguraria mantenir la categoria i seria el nostre rècord.

Les diferències entre la classe alta i la classe baixa a Plata s'han accentuat?

Sí, tot i que la classe alta no és la meitat del grup. Jo hi posaria cinc o sis equips. El Valladolid, el nostre rival de Copa, té un pressupost reconegut de 500.000 euros. Amb això podríem muntar cinc Bordils, d'handbol i vòlei, equips base inclosos. Hi haurà set o nou equips que lluitarem per no caure en les tres posicions de descens però que també, si fem les coses bé, podem ser capaços de sorprendre qualsevol.

Bordils, tot i que modesta, ja és una plaça respectada a la lliga?

Sí, segur. M'arriba aquesta sensació perquè els entrenadors rivals m'ho diuen. Ja no ve ningú a Bordils pensant-se que acabem de pujar i que ens podran guanyar fàcil, tothom sap de les dificultats que es trobaran a la nostra pista. Mirant els resultats de l'any passat, de tots els equips que ens van guanyar a casa només el Teucro, que va ser campió i va pujar, ho va fer per més d'un gol, de quatre. A Bordils tothom sap que els punts s'hi han de suar moltíssim. No només som 14 gladiadors que ens trenquem la cara per una pilota, sinó que a més a més també som respectats perquè juguem a handbol. A part de lluita també tenim qualitat.

Que només hagi marxat Canyigueral (ha fet el salt a l'Asobal amb Villa de Aranda) és una bona notícia?

Egoistament per al club i per a mi, sí. Ofertes d'Asobal en tenien mitja plantilla, però els llocs no eren de fiar, les propostes no eren del tot clares, o els jugadors van pensar que quedant-se aquí i seguint combinant l'equip amb la seva feina hi guanyaven més.

Aquest estiu ha patit més que mai per si marxaven més jugadors? Els ha hagut de fer de pare, assessorant-los'

Sí, i tant! Aquest estiu he hagut de fer també d'agent! Els jugadors et trucaven i et deien: "Mira, m'han trucat de tal lloc, i em donen feina a partir del segon mes, tu què en saps?". I aleshores jo buscava algun company de la zona per preguntar què tal el club i mirar de tenir informació. He estat un mes patint a l'hora d'agafar el telèfon: segons qui em trucava pensava "ai, que em dirà que se'n va". És clar que per un altre costat és positiu que tinguin ofertes perquè potser s'hi poden guanyar la vida. Al final només ha marxat Canyigueral.

Què li demana a la temporada?

Que tothom l'acabi i la pugui gaudir. Fem això perquè ens agrada i volem que la gent s'ho passi bé i visqui l'experiència. Personal vull aprendre més, ser capaç d'aportar més coses al club i a l'equip, per seguir creixent.

Un derbi per començar. Què li sembla?

Són sempre partits molt intensos, els que juguem contra La Roca. Aquest any hi hem empatat 25-25 en pretemporada. Ens coneixem moltíssim. Preveig un partit molt ajustat que s'acabarà decidint segurament en els últims instants.