El pilot mallorquí de Yamaha Jorge Lorenzo vol posar pressió al seu company d'equip i actual líder del Mundial de pilots, Valentino Rossi, i va fer-se ahir amb la pole position al circuit Marco Simoncelli de Misano, en el Gran Premi de San Marino. Lorenzo, molt fort durant tot el cap de setmana busca refer-se del quart lloc en el passat Gran Premi i reduir l'avantatge de dotze punts que li va agafar el pilot italià.

Rere Lorenzo va aconseguir classificar-se Marc Márquez, que voldrà donar la cara després de la caiguda a Silverstone i fer la millor cursa possible, tot i que és conscient que remuntar al Mundial de pilots serà una tasca molt complicada. Completarà la primera línia de l'engraellat Valentino Rossi, amb l'objectiu de mantenir-se en el primer lloc de la classificació de pilots.

El rosinc Maverick Viñales sortirà des de la catorzena posició, que va qualificar com a "pitjor tanda qualificatòria en el que portem d'any". El rosinc, però, considera que "no em sento malament sobre la moto i hauré de recuperar posicions per estar al top-10".

En Moto2 sortirà des de la primera posició el pilot francès Johann Zarco, que va aconseguir superar per dues mil·lèsimes el català Àlex Rins. Tito Rabat sortirà des de la tercera posició.

En la categoria petita, Moto3, va signar la pole el pilot local Enea Bastianini, mentre que el líder del Mundia, Danny Kent, sortirà des de la tercera posició, essent Brad Binder el segon a la graella.

El llançanent Isaac Viñales (RBA Racing Team) va aconseguir situar la seva KTM en onzena posició de la graella de sortida i intentarà remuntar posicions al llarg de la cursa d'avui.