Marc Márquez (Honda) va aconseguir encertar l'estratègia per obtenir la victòria en el Gran Premi de San Marino, disputat ahir al circuit de Misano Adriatico. Si bé la cursa va començar en sec, a la cinquena volta es van començar a veure les banderes blanques i vermelles que anunciaven pluges, i a la dissetena la pista ja tornava a estar seca, amb la qual cosa, amb dos canvis de moto, saber quan s'havia de fer la substitució, era primordial. Márquez va ser dels últims a fer el primer canvi, mentre que va ser el primer a agafar la moto amb pneumàtics per pista seca, amb la qual cosa va poder endur-se la seva quarta victòria de la temporada. El líder del Mundial, Valentino Rossi (Yamaha), només va poder entrar en cinquena posició, essent la primera cursa de la temporada en què acaba fora del podi, mentre que Jorge Lorenzo (Yamaha), el màxim rival de Rossi, va anar per terra a manca de vuit voltes per acabar i va fer un pas enrere en la pugna.

Van acompanyar Márquez en el podi els britànics Bradey Smith (Yamaha) i Scott Redding (Honda), dos pilots que es mouen molt bé en aigua, mentre que el rosinc Maverick Viñales no va poder superar la seva posició a la qualificatòria i va finalitzar en catorzè lloc, a gairebé un minut del vencedor de la carrera.

Amb els resultats de la cursa, Márquez va aconseguir minimitzar els danys patits en el passat Gran Premi, en què va caure, i s'acosta a la segona posició del Mundial, situant-se a 40 punts de Jorge Lorenzo, mentre que Valentino Rossi va ampliar el seu avantatge respecte al mallorquí i té ara 23 punts més que el seu company d'equip.

En Moto3, Isaac Viñales (KTM) es va haver de conformar amb el novè lloc, després de no haver p0gut entrar en el grup capdavanter i haver hagut de lluitar en un segon grup per la setena posició. La cursa la va guanyar l'italià Enea Bastianini (Honda), que inaugura el seu palmarès, mentre que Danny Kent (Honda) segueix líder al Mundial.

En Moto2 Johann Zarco va seguir amb pas ferm cap al títol del Mundial i es va adjudicar un nou triomf en un Gran Premi. El barceloní Tito Rabat va protagonitar una bona remuntada que el va situar en segona posició, però ja té el pilot francès a 93 punts en el Mundial, una diferència pràcticament insalvable.