16 de setembre de 2015
16.09.2015

Banyoles acull diumenge la Travessia de l'Estany

Ahir es va presentar la prova a la pesquera Agustí

16.09.2015 | 16:17
Banyoles acull diumenge la Travessia de l'Estany

Aquest matí s´ha presentat la 72a edició de la Travessia de l´Estany de Banyoles que es disputarà aquest diumenge a les aigües de l´estany.

A dia d´avui i encara amb les inscripcions obertes, el president del Club Natació Banyoles, Àngel Dutras, ha afirmat que ja hi ha una cinquantena de clubs confirmats, majoritàriament de Catalunya, però també d´Aragó i del sud de França.

Dutras també ha volgut tenir unes paraules en record de l´artista Xavier Carbonell, autor del cartell el 2012 mort recentment i marit de Rosa Serra, autora del cartell el 2011.

A part dels nedadors amb llicència, el caire festiu i popular de la prova augmenta any rere any. Ho demostren els més de 500 nedadors no federats o els 150 socis del Club Natació Banyoles de l´última edició. S´espera que en aquests dos últims dies les inscripcions augmentin i s´arribi als més de 2.000 nedadors que cada any s´apleguen a les aigües de l´estany.

Per la seva banda, el tinent alcalde de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que és un orgull poder celebrar una nova edició d´una prova tan emblemàtica com la Travessia que amb els anys s´ha convertit en la festa de la natació catalana. També ha destacat el bon estat de salut de la Travessia que per la seva singularitat cada any engresca a més de 2000 nedadors.

Congost ha afirmat que la prova és una mostra de la compatibilitat de l´estany com un espai per a la conservació de la flora i la fauna però alhora com un espai per a la pràctica esportiva i de competicions aquàtiques.

L´autora del cartell d´aquest any és Dolors Rusiñol. Nascuda a Vic l'any 1959 i llicenciada per la Facultat de Belles d'Arts de Barcelona, des de l'any 1989 dóna classes a l'ESAD, feina que compagina amb la seva activitat artística al seu estudi de la capital garrotxina.

Rusiñol ha confessat que ja havia treballat el motiu de l´estany però que en aquest cas s´ha decantat per un motiu vintage que és la línia estilística en què treballa actualment i que hi ha introduït dos elements recurrents en la seva obra, com són les banyistes i les pesqueres.

Horaris de la prova
El tret de sortida de la 72a Travessia de l´Estany de Banyoles es donarà diumenge a les dos quarts d´onze amb la Travessia dels Menors (1.000 metres), seguida mitja hora més tard pel Trofeu Dolors Feixas per a nedadors de 10 anys, on es creuarà l´estany des de Porqueres (450 metres).
A les 11:30 del matí es disputarà la Travessia femenina per donar pas, una hora més tard a la travessia masculina. Totes dues sortides nedaran una distància total de 2.115 metres.

Durant tot el matí, una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits estarà aparcada davant del Club Natació Banyoles per a què tothom qui ho desitgi pugui fer la seva donació de sang.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes