La selecció espanyola va vèncer ahir la de França per 80-75, en la pròrroga, li va tornar la moneda del passat Mundial, es va classificar per a la final i, a més, va obtenir el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Diumenge, Espanya jugarà la final (19.00) contra el guanyador de l'altra semifinal, que es jugarà avui entre Sèrbia i Lituània.

Després d'una primera part en què Espanya va defensar bé i va superar dues minicrisis, una a cada període amb avantatges gals que van arribar als 7 punts en els primers deu minuts i als 5 en el segon quart, el marcador va reflectir un igualat 32-33 al descans. Quan pitjor se li van posar les coses (52-61, min. 33.45), l'equip espanyol va aconseguir un parcial de 10-0 en 4 minuts que li va tornar la vida (62-61, min. 37.30). Aquí va aparèixer, una altra vegada més, Pau Gasol per sostenir l'equip, i també el Chacho Rodríguez, que a falta de 16.6 segons va posar un 66-63 en el lluminós. Un triple de Batum va tancar el temps reglamentari amb empat a 66. A la pròrroga, va seguir la màgia de Pau Gasol, que, amb 40 punts i 11 rebots, es va carregar Espanya a l'esquena per portar-la fins a la victòria (80-75).

En la pròrroga hi va haver de tot: tensió que es tallava, decisions arbitrals polèmiquesÉ I la selecció va saber patir, va saber tornar a trobar un Pau Gasol galàctic i, sobretot, va saber guanyar. Espanya va arribar a la mateixa situació qua abans de la pròrroga, amb 18 segons per davant i tres punts d'avantatge (78-75). Una falta discutible sobre Batum li va donar tres tirs lliures, però aquí es va acabar la sort francesa. Els va fallar tots tres i en Pau va rematar la feina amb un mat que obre, novament, les portes de la història.