El pilot de Suzuki Maverick Viñales ha viscut aquest dimecres «una de les millors experiències» de la seva vida, a pujar a un avió de combat F-18 de la Base Aèria de Saragossa, amb el qual ha passat de l'asfalt del circuit de MotorLand, on competirà diumenge que ve a MotoGP, al cel d'Aragó.

Viñales ha pujat a un F-18 biplaça, que s'utilitza per a la instrucció de vol i que ha estat pilotat pel capità Javier Barcala, l'Ala 15, que compta amb 37 avions d'aquest tipus a la capital aragonesa.

Maverick es diu d'aquesta manera pel fervor que sentia el seu pare, Ángel, pel protagonista de la pel·lícula «Top Gun» que protagonitzava Tom Cruise, i en el qual interpretava el paper d'un pilot de combat. El pilot, avui, ha pogut fer realitat una altra de les seves passions en pujar a un caça de l'exèrcit espanyol que és capaç de volar a 1.6 vegades la velocitat del so (en el cas de l'avió al que s'ha pujat avui), però que en els avions per a un sol pilot arriba fins 1.8, és a dir, uns 2.000 quilòmetres per hora.