El Madrid es va deixar el lideratge de la lliga espanyola on i quan menys s'esperava. Davant el Màlaga, a casa i el mateix dia que el Barça havia perdut Messi per dos mesos. Els homes de Rafa Benítez van fer tot allò que van poder, però, com a Gijón, no van estar encertats de cara gol. A més Kameni va ser un autèntic frontó. El camerunès va aturar gairebé tot el que li van xutar i quan no va fer-ho ell, era la defensa andalusa la que salvava els mobles. El Madrid va tenir moltes ocasions, però també en va tenir de bones l'equip de Javi Gracia, que va fer lluïr a Keylor Navas en diverses ocasions. El Màlaga és un equip atrevit i amb personalitat, tal i com ja va demostrar al Camp Nou la segona jornada de lliga.

La primera part va ser trepidant, amb constants ocasions de gol pels dos equips. El Madrid arribava amb claredat davant la porteria d'un immens Kameni. Navas però, també va ser protagonista en un parell d'arribades dels andalusos que es mostraven descarats amb Amrabat com a referent atacant i Juanpi a la mitjapunta. Tot i això el Madrid arribava amb certa facilitat. Jesé, ahir titular, Ronaldo en un parell d'ocasions i una clara rematada de Benzema que, com no, treia Kameni. Semblava que el gol hauria d'arribar d'un o altre costat, però la gran actuació dels dos porters va ser determinant per arribar amb empat a zero al descans.

La segona meitat començava igual que acabava la primera. Oportunitats clares per als dos bàndols. Dues de Ronaldo, una d'elles salvada espectacularment per Kameni, i després una incurssió de Jesé feien preveure una segona part de clar domini blanc. Abans però, Keylor Navas tornava a salvar el Madrid amb una aturada genial després d'un gran xut de falta. Però si algú excel·lia era Carlos Kameni que es convertia el gran protagonista del partit, i més després de l'expulsió d'Amrabat per un cop de colze a Marcelo. Els jugadors blancs es desesperaven al veure que totes les ocasions acabaven a les mans del camerunès o salvades sobre la ratlla de gol per un defensa.

Fins al final del partit va ser un atac constant del Madrid, sense fortuna, que deixa el Vila-real com a nou líder gràcies a la seva victòria sobre l'Atlètic, i el Barça segon, per davant dels blancs.