Jorge Lorenzo ha començat la cacera, amb el permís de Marc Márquez, que ahir va tornar a anar per terra. Els dos pilots de Yamaha (Rossi i el mallorquí) sembla que tenen via lliure per lluitar mà a mà pel Mundial de MotoGP. Lorenzo, amb una cursa impecable, va tornar al capdamunt del podi, al Gran Premi d'Aragó i, a més, va comptar amb l'ajuda d'un altre rival, Dani Pedrosa (Honda), que es va fer ferm en la segona posició i va saber aguantar els múltiples atacs que l'italià, i líder del Mundial, Valentino Rossi va intentar per arrabassar-li el segon lloc i perdre el mínim de punts respecte el seu company.

Quan es van apagar els semàfors, gràcies a una altra espectacular sortida, Jorge Lorenzo va aconseguir posar-se en primer lloc, mentre que Márquez es quedava relegat rere Andrea Iannone a la tercera posició. Ben aviat, però, el de Cervera va aconseguir passar a l'italià i anar a la cacera de Lorenzo. L'intent d'atrapar el mallorquí va durar poc, doncs a la segona volta Márquez va anar per terra, per cinquena vegada aquesta temporada i, ara sí, de manera definitiva digué adéu al Mundial. Cinc curses sense puntuar són massa per optar al títol.

Rossi i Pedrosa van agafar el relleu del de Cervera per intentar atrapar Lorenzo, tot i que aquest va imposar un ritme de cursa que els va fer desistir de l'intent i van centrar-se en una lluita per la segona posició. Rossi per minimitzar al Mundial la victòria de Lorenzo i Pedrosa per creure's que pot tornar a lluitar al màxim nivell després de la lesió. Després d'un final de cursa antològic, Pedrosa va ser capaç d'aguantar les envestides de l'italià i va poder aguantar la segona posició.

De la seva banda, Maverick Viñales (Suzuki) va finalitzar en onzena posició, però la nota negativa, per ell, va ser veure el seu company d'equip, Pol Espargaró, acabava la cursa en sisè lloc.

En la cursa de Moto2 la victòria va ser per Tito Rabat, seguit per Àlex Rins, mentre que el Mundial el segueix encapçalant Johann Zarco amb autoritat.

A la categoria petita, Moto3, Isaac Viñales va haver-se de resignar a una nova caiguda (la tercera en cinc curses amb la KTM) en una prova en la que Miguel Oliveira va aconseguir imposar-se en un final de cursa trepidant a Jorge Navarro. Danny Kent, que va haver d'abandonar, segueix líder.