Amb Chelsea Gray tot és més fàcil. És evident que per guanyar partits no n'hi ha prou amb un nom propi. Cal tenir un bon bloc, capaç d'aguantar qualsevol xàfec; cal comptar amb una líder com Noemí Jordana; i també és imprescindible ajudar-se d'actrius secundàries de luxe com Artemis Spanou, Lina Pikciute i Vita Kuktiene. Però per fer rutllar la maquinària només tres dies després de jugar i per superar un parcial de 18-9 en contra davant un rival invicte com ho és el Zamora, es necessita quelcom més. Una espurna de màgia. Un punt extra de qualitat. Tot això -i fins i tot més- és el que és capaç d'oferir Chelsea Gray. "Ha fet un partit descomunal", s'afanyava a dir Miguel Ángel Ortega quan se li preguntava per l'actuació de la nord-americana. No n'hi havia per a menys. Ja no només pels 23 punts, els 6 rebots i les 6 pilotes robades que va acumular. Que també. Sinó perquè ella, secundada per una brillant Noemí Jordana, es va posar l'equip a l'esquena en el moment més fosc.

Perquè l'Spar Citylift Girona no va començar gens bé a Zamora. "Ens ha costat arrencar", admetia Ortega. Tenia tota la raó del món. Simpson i Svitlica anotaven amb molta facilitat, la defensa no s'acabava de trobar gens còmoda i les diferències en el marcador es començaven a decantar a favor de les locals. 13-7 als 8 minuts i un clar 18-9 al descans. Només Gray, que havia anotat 7 dels 9 punts del seu equip, semblava entonada. L'escorta va decidir que ja n'hi havia prou i llavors va començar la remuntada. De mica en mica, però amb les idees fixes, l'Uni va començar a carbunar i va anar per feina. Gray anotava i també ho feia Jordana. Un parcial de 11-21 servia per capgirar la situació i a partir de llavors l'Uni es va aferrar amb tanta força al seu avantatge que ja no el va deixar anar més en tot el partit. 32-36 al descans i un nou punt de partida.

De mica en mica, les diferències a favor de les catalanes van anar a més. Un parcial de 17-23 al tercer quart i el definitiu 9-16 del darrer van ser suficients. Tot estava dat i beneït. Les notícies eren més que bones: tercera victòria seguida, lideratge compartit i Lina Pikciute -havia rebut un fort cop en l'últim partit- que va jugar sense problemes. La lituana va contribuir amb 8 punts.