La Lliga és una altra història. No té res a veure amb l'exigència de l'Eurolliga. I ahir va quedar totalment demostrat. Tocava veure com reaccionaria l'equip després del desgast fet dimecres a la pista del Nadezhda Orenburg (Rússia) en el debut històric a l'Eurolliga (65-41), i a l'acumulació de partits d'aquests últims dies. A l'hora de la veritat, no va fer falta cap mena de reacció. El guió es va complir tal com estava previst. Derrota a Europa i triomf a la Lliga.

L'Spar Citylift Girona no va tenir cap dificultat per atropellar un Uni Ferrol que mai va poder seguir el ritme de les de Miguel Ángel Ortega (68-43). Des de la defensa tot va ser més fàcil. Les gironines, molt sòlides defensivament parlant, van anar de menys a més, i van saber sentenciar quan les gallegues es van quedar sense combustible. I això va passar segurament molt abans del previst, i és que a les acaballes del segon període l'Uni ja guanyava per 14 punts de diferència (34-20). Tot i així, un tímid parcial de 0-5, en l'últim minut va escurçar aquesta renda deixant l'electrònic amb un 34-25 al descans. Abans, Chelsea Gray ja havia fet de les seves, mentre la grega Artemis Spanou ja havia anotat 11 punts -va acabar amb 21. Les sensacions eren d'allò més positives, i res feia preveure cap sorpresa, com així va ser.

L'Uni, conscient que dimecres torna a tenir partit a Europa, i aquest cop amb moltes més opcions de triomf que a Rússia, va voler anar per feina i no desgastar-se més del necessari. I així ho va fer. Per si algú encara tenia dubtes que guanyar només era qüestió de paciència, l'Uni va sortir per feina. Amb un parcial d'13-3 en els quatre primers minuts del tercer quart, l'Uni en va fer prou per fulminar definitivament el Ferrol (47-28). A partir d'aquí, poques coses més es poden explicar, més enllà que l'Uni va continuar passant-s'ho bé. Molt bé. Al final del tercer quart, tot estava dat i beneït (54-37). L'Uni fins i tot havia superat la barrera dels 20 punts, posant-se amb un +23 (53-30).

Amb els deures fets, la plantilla de l'Spar Citylift Girona ja tenia el cap més posat en el partit de dimecres a Fontajau contra el Wisla Cracòvia (20.45 h) que no pas a intentar fer miques un Ferrol que al final va marxar igualment esclafat de Girona i sense haver tirat cap tir lliure.

A 2.45, per acabar, Ortega va fer debutar a la recent arribada Naignouma Coulibaly per substituir Lina Pikciute -eliminada per cinc faltes-, amb una gran ovació del públic, i en el mateix moment que Ortega també va fer entrar Anna Jodar, per acabar amb Pilar Comella també en pista. Victòria fàcil per se?guir líder de la Lliga Femenina amb 4 triomfs després de 5 jornades. Dimecres contra el Wisla, tot serà més difícil.