Ni el brutal desgast del partit de dijous contra l'Ekaterinburg a Fontajau, ni el viatge fins al País Basc, ni un pavelló ple, ni un rival motivadíssim per la visita de les vigents campiones de Lliga. Res va poder frenar ahir l'Spar Citylift Girona a Gernika, on l'equip de Miguel Ángel Ortega va sumar un triomf pràcticament definitiu per assegurar el bitllet per a la Copa de la Reina. Les gironines continuen compartint el lideratge amb el Perfumerías Avenida (8-1) i ja han despenjat el Conquero i el propi Gernika amb dos triomfs de marge quan només falten quatre partit per al final de la primera volta.

No feia bona pinta el partit a l'inici de l'últim quart. El Gernika, amb un parcial de 22-12 al tercer temps, havia aconseguit obrir el darrer acte cinc punts amunt (47-42) i una cistella de Vega va situar un +7 (49-42) que feia embogir el pavelló de Maloste. En aquell moment van aparèixer Jordana (autora dels cinc triples que va anotar l'Uni en tot el partit) i Gray per, en un tres-i-no res situar el 49-47, més una tècnica a les locals que va acabar capgirant el panorama (49-50). Un triple de la base de Torelló situava les catalanes sis amunt (49-55) a 5:58 del final. Però per cantar victòria encara caldria esperar. Edwards hi posava el 53-55 (4:37) i aleshores va emergir definitivament la figura de Spanou (20 punts) i les seves accions al pal baix, secundada per l'aportació interior de Coulibaly. El Gernika, que va entrar 63-66 al darrer minut, va llançar la tovallola segons després per un parell d'errors en defensa que van permetre que l'Uni dictés sentència.

L'Uni, després d'haver començat el partit amb molts problemes per anotar (10 punts en el primer quart), va trobar Gray i Jordana en el segon parcial per capgirar el marcador i anar-se'n 25-30 al descans. La reacció de les locals, liderades per Pop, motivadíssimes contra les campiones, va arribar a la segona part però l'equip d'Ortega, sense encert exterior més enllà del canell de la base de Torrelló, va acabar trobant Spanou al pal baix per aigualir empenta local. Ara la lliga s'atura pels partits de seleccions. L'Uni rebrà el dia 29 a Fontajau el Rioja (18.00), en la recta final de la primera volta.