Dijous passat, l´Ekaterinburg va guanyar a Fontajau gràcies a una brutal actuació de la que molts consideren la millor jugadora del món, Diana Taurasi, però l´Spar Citylift Girona va fregar la sorpresa amb una gran actuació d´equip i amb l´impactant talent de Chelsea Gray. El brutal partit de la nord-americana, «terrorífic» en paraules del tècnic de l´equip rus Olaf Lange, va fer témer a la gent de l´Uni que, difícilment, Gray acabaria la temporada a Girona. Ara bé, ningú esperava que la seva sortida fos tan ràpida. Des del mateix divendres, Chelsea Gray ha rebut un munt d´ofertes, especialment de la lliga turca, i tot i que el seu desig personal era acabar la temporada a Girona aquest matí ha acabat decidint marxar. «És una decisió molt dura, però és el millor per a la meva família i la meva carrera», ha explicat avui Gray que divendres va refusar una proposta del Botas, un dels cuers de la lliga turca, però que ara no ha pogut dir que no a l'oferta d'un dels clubs històrics de Turquia (Gray prefereix no fer públic el nom fins que hagi signat el contracte. Amb el seu nou equip, on no jugarà Eurolliga, Chelsea Gray cobrarà al voltant de tres vegades més del que estava guanyant a Girona i l'Uni, que rebrà una compensació com a traspàs, no ha tingut més alternativa que desitjar-li bona sort. «És una de les millors jugadors i millores persones que ha entrenat mai», ha dit Miguel Ángel Ortega.

El pas de Chelsea Gray per Girona haurà estat realment massa curt. En poc més de dos mesos, la nord-americana s´havia convertit en l´alegria de Fontajau i en una jugadora que feia vibra el públic més enllà de la seva capacitat anotadora. «És bona, realment bona perquè a més de fer punts defensa. I això és el que la fa molt bona», explicava Noemí Jordana minuts després que Gray, en el seu debut amb la samarreta de l´Uni, resultés decisiva per guanyar la Supercopa contra Perfumerías Avenida a Fontajau.

Chelsea Gray deixa l´Spart Citylift Girona com la millor jugadora de Lliga Femenina. Màxima anotadora de la competició (18.5 punts per partit), la més valorada a nivel estadístic (21.3) la segona jugadora que més pilotes recupera de la lliga (4) i la tercera en assistències (4.5). Unes assistències, molts cops sense mirar, que havien fet les delícies del públic de Fontajau. I és que, com ella mateixa explicava la setmana passada en una entrevista amb Diari de Girona, «m´agrada que el públic s´ho passi bé en els partits, forma part de la meva manera d´entendre el bàsquet».

El director esportiu de l´Uni, Pere Puig, buscarà ara un relleu per a Chelsea Gray, però a Fontajau són conscient que el nou fitxatge no serà una estrella del nivell de la nord-americana que ha volat cap a Turquia. De moment, però, el club no es vol precipitar i no fitxarà ràpidament i podria esperar unes setmanes a lligar la nova incorporació.