El miler d´espectadors que van anar ahir a la tarda a Fontajau van assistir més a un entrenament amb públic que no pas a un partit de bàsquet professional. Perquè de partit, partit, no n´hi va haver. L´Añares Rioja va ser una autèntica joguina a mans de l´Spar Citylift, que va fer el que va voler durant els 40 minuts després de deixar-ho tot dat i beneït amb un parcial de sortida de 13-0. Ja ho deia Miguel Ángel Ortega en la prèvia: potser amb la plantilla al complet el d´ahir hauria pogut ser un partit trampa per allò de la relaxació que pot aparèixer quan tu ets el colíder i et visita un cuer que encara no ha guanyat cap partit. Però després de l´adèu de Gray i la baixa d´Spanou, tot l´equip estava amb més ganes que mai de seguir sumant victòries, i el conjunt basc va ser el primer que ho va comprobar. La Copa de la Reina no es pot escapar ja de les mans.

L´Uni havia guanyat el partit en dos minuts, però no va abaixar la guàrdia i va aconseguir anar-se´n al final del primer quart amb un concloent 26-9 contra un equip que anotava amb penes i treballs. Knezevic, que ahir va jugar 30 minuts, era una de les jugadores locals més actives, juntament amb una Coulibaly imparable en la pintura. Al descans s´hi va arribar amb un 44-24 sense pal·liatius.

El partit, per si n´hi havia hagut, s´havia acabat i els segons vint minuts van ser un entrenament amb públic a Fontajau que Ortega va aprofitar per començar a pulir els detalls que han de mantenir l´equip gironí a dalt de tot. Pickciute, la màxima anotadora de l´Spar Citylift amb 14 punts, també va fer el seu particular pas endavant mostrant tot el seu poder sota els taulells i aportant en l´aspecte ofensiu. A més a més el tècnic va donar un quart d´hora de joc a Pilar Comella, gairebé sis minuts a Anna Jòdar i també va fer debutar a Lliga Femenins Janina Pairó. «No coneixia gaire la base de Girona però pel que he pogut veure si treballem podem formar bones jugadores», deia el tècnic al final d´una tarda plàcida que va servir per escriure el primer capítol del renovat Spar Citylift.