L'atleta de Palamós Adel Mechaal ha entrat a la convocatòria de la selecció espanyola per disputar l'Europeu de cros. Alemayehu Bezabeh i Trihas Gebre, dos atletes nascuts a Etiòpia, encapçalen l'equip que el 13 de desembre competirà al campionat que es disputarà a Hyeres (França) amb l'objectiu de revalidar els seus podis aconseguits en l'edició anterior. Mechaal, que diumenge va fer un magnífic paper al cros d'Alcobendas, ha fitxat aquesta temporada per l'equip New Balance i té des del setembre una excedència de la seva feina de funcionari a l'Ajuntament de Calonge per poder-se centrar exclusivament en l'esport. El gran repte és classificar-se pels Jocs Olímpics de l'estiu vinent a Rio de Janeiro.

El director tècnic de la Federació Espanyola, Ramón Cid, ha convocat 33 atletes que formen equips complets de sis en totes les categories excepte en la sub-23 femenina, que només té quatre membres.

Al llarg de les 21 edicions anteriors d'aquests campionats, Espanya ha acumulat 54 medalles (17 d'or, 20 de plata, 17 de bronze).

En l'última, disputada l'any passat a la localitat búlgara de Samokov, Espanya va ser subcampiona continental en la categoria sènior tant en homes com en dones, així com en la júnior d'homes.

A més, van aconseguir medalles individuals Alemayehu Bezabeh, bronze, i Carlos Mayo, plata en la cursa júnior. En total, l'equip va tornar amb cinc medalles. La Reial Federació Espanyola d'Atletisme ha fet oficial els equips que representaran a Espanya en el proper Campionat d'Europa de Cros d'Hyères 2015 que se celebrarà a França el proper 13 de desembre. Els atletes que formaran aquesta selecció són:

- Sènior masculina

Aelemayehu Bezabeh (Casino Principal)

Adel Mechaal (New Balance Team)

Ayad Lamdassem (Atletisme Bikila)

Antonio Abadia (CD Nike Running)

Ilias Fifa (FC Barcelona)

Juan Antonio Pérez (AD Maathon)

- Sènior femenina

Trihas Gebre Aunoon (Bilbao Atletisme)

Marta Silvestre Soriano (Bilbao Atletisme)

Diana Martín Giménez (València Terra i Mar)

Lidia Rodríguez Serra (Bilbao Atletisme)

Elena García Grimau (València Terra i Mar)

Iris Fuentes Pila