El Palau Blaugrana serà l'escenari aquest vespre d'un Barça-Villa de Aranda on no es preveu cap més escenari que no sigui la victòria dels locals, que porten números de record amb 73 triomfs seguits a la competició i han batut la marca històrica que tenia el Granollers a la màxima divisió de l'handbol des de feia més de quatre dècades (1972). El duel, però, serà molt especial per a Marc Canyigueral, el jugador gironí que aquest passat estiu va abandonar el club de la seva vida, el Bordils, per fer el salt a l'elit de la mà del conjunt burgalès. "Jugar al Palau sempre fa il·lusió perquè per allà hi passen els millors clubs europeus. El Barça té una de les millors plantilles del continent, i poder-t'hi enfrontar també fa gràcia", explicava ahir el lateral dret, de 25 anys.

Tot i no tenir un protagonisme excessiu al seu equip -"al davant tinc dos jugadors excepcionals com Javi Muñoz, màxim golejador de la lliga, i Oswaldo, que està en el tercer lloc del rànquing"?-, Canyigueral està "molt content" amb la seva primera experiència a l'Asobal després de tota una vida al Blanc-i-verd. Segons ell el canvi entre Plata i la màxima divisió es pot comprovar en múltiples aspectes. "És una mica de tot, la categoria és molt més exigent en totes les facetes del joc", subratlla.

El Villa de Aranda és una de les revelacions de la categoria després de protagonitzar un inici de temporada històric. Són sisens amb 15 punts després de 12 jornades disputades i es poden permetre el luxe d'anar al Palau a gaudir. Mai abans, a aquestes alçades de la competició, el conjunt dirigit per Jacobo Cuétara havia superat la barrera dels 9 punts.

"Portem molts més punts dels que, a priori, hauria de tenir l'equip amb el nostre pressupost. Hem superat les expectatives perquè aquests 15 punts són una barbaritat", assegura Marc Canyigueral, que tornant a la seva situació personal diu que "és normal que tingui pocs minuts. La qüestió és seguir progressant i segur que els minuts arribaran".

Sobre el Bordils, a qui segueix des de la distància, va detallar que "han fet el més difícil, després d'uns partits complicats que van suposar una mala ratxa han sigut capaços de canviar la dinàmica fent pinya, com sempre. A partir d'ara, d'aquí cap amunt".