El jutge únic de Competició decidirà avui però, en tot cas, la versió del Reial Madrid sobre la suposada alineació indeguda de Txérixev a Cadis és ben clara: no hi pot haver sanció ni eliminació perquè no es va cometre cap infracció. Florentino Pérez en persona, el president del Reial Madrid, va comparèixer ahir al vespre en una multitudinària roda de premsa per assegurar que el club blanc no va incórrer "en cap alineació indeguda" i va afegir que la llei està de part seva perquè ningú va notificar al jugador que estava sancionat en la Copa del Rei després de veure tres targetes grogues en la passada edició de la competició.

El màxim mandatari madridista, que es va reunir amb la seva Junta Directiva i amb els serveis jurídics del club blanc, va invocar l'article 41 apartat 2 del Codi Disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a argument per asseverar que el Reial Madrid no va incomplir davant del Cadis cap norma en el cas Txérixev. "Les resolucions sancionadores no produiran efectes per als interessats fins a la seva notificació personal", va manifestar Pérez, que va llegir l'article amb el qual el Reial Madrid, segons la seva opinió i la dels serveis jurídics del club, els dóna la raó.

"És un principi essencial i bàsic de tot dret sancionador que la sanció no és eficaç, és com si no existís fins que se li notifica al sancionat", va afegir. A més, va assenyalar que Txérixev va informar al Reial Madrid que ningú li va notificar la sanció i el president madridista va recalcar que, per tant, aquesta "no és eficaç". "El Reial Madrid no coneixia de la seva existència (de la sanció), ningú ens ho va comunicar, ni el jugador, ni el Vila-real ni la RFEF", va insistir. També va deixar clar que tot i que el Reial Madrid admetés que la sanció fos eficaç, hauria de considerar-se "automàticament" anul·lada perquè el paràgraf segon de l'apartat 1 de l'article 112 del Codi Disciplinari indica que després de finalitzar la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, "quedaran automàticament anul·lats els cicles vigents d'amonestacions i se n'iniciarà un altre de nou en setzens de final".

Precisament, el Reial Madrid va iniciar en aquesta ronda la Copa del Rei de la present edició. Per això, segons aquest paràgraf, Txérixev no hauria d'estar sancionat perquè les seves targetes grogues de la passada campanya passada ja no comptarien per al curs 2015/16.

Qüestionat per si algun membre del Reial Madrid va cometre algun error, Pérez va indiciar que tots al club van escometre el seu treball "amb un gran rigor" i que abans de l'inici del partit es va fer especial èmfasi que tots els temes burocràtics estiguessin clars a instàncies de Benítez perquè estava "obsessionat" amb la presència de molts jugadors del filial. "No hem detectat que cap persona hagi actuat de forma negligent. Seguirem treballant i a veure en què acaba això després d'analitzar-ho amb els serveis jurídics i la junta".

Així mateix, va parlar sobre el delegat del Reial Madrid, l'exfutbolista Chendo, una de les persones més assenyalades com a culpable després del partit per no haver detectat la sanció de Denis Txérixev. "Chendo i tots els que han participat en aquest tema volen el millor per al Madrid. Cap ha fet un acte negligent. Ningú ens ha comunicat la sanció al club o al jugador. No ens han informat. No hem pogut obrar d'una altra manera", va subratllar. Finalment, va comunicar que el Reial Madrid apel·larà a totes les instàncies necessàries per intentar aconseguir mantenir-se a la Copa del Rei i evitar ser-ne exclós.

Al matí, hores abans de la compareixença de Florentino, el Cadis ja havia anat per feina presentant el recurs on denunciava l'alineació indeguda, tal i com havien anunciat la nit abans al final del partit del Carranza (1-3). La Federació va obrir aleshores un termini al Madrid per presentar la seva defensa i es van sol·licitar diferents informes tècnics sobre el cas. La presentació d'aquest recurs va ser acordada "per unanimitat", segons recorda el club andalús, en una reunió extraordinària del consell d'administració de l'entitat celebrada minuts després de finalitzar el partit de dimecres.

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, creu que, "pels indicis" que hi ha al cas de la presumpta alineació indeguda "el Reial Madrid hauria de ser eliminat" de la Copa del Rei a l'haver comès "un gran error". Tebas, que va participar ahir a Màlaga en un col·loqui, va dir que "aquests errors passen en el futbol, el que passa és que a vegades són més petits i altres cops més grans". El dirigent, reconegut simpatitzant madridista, va dir que li sabria greu l'eliminació del club blanc.