Miguel Ángel Ortega no va ser la temporada passada a Torrejón de Ardoz, seu de la Copa, tot i que entrenava l'equip Cadí La Seu, que va acabar en el quart lloc la primera volta de la competició. La decisió de la FEB de convidar el Rivas, per la seva condició d'amfitrió com a únic equip madrileny de la lliga, va deixar fora les pirinenques i l'actual entrenador de l'Uni d'una competició a la qual vol no faltar aquesta temporada. Per això, el tècnic de l'Spar Citylift Girona repeteix des de fa dies que "a Canàries tenim un partit molt important perquè ens hi juguem la Copa". I és que amb una victòria a pavelló de La Paterna de Las Palmas (19:00, hora catalana) les gironines s'assegurarien el bitllet i, gairebé, també una de les dues posicions de cap de sèrie a manca de només dues jornades per acabar la primera volta: contra el Mann Filter a casa i al Würzburg davant el Perfumerías Avenida el pròxim diumenge, 20 desembre.

Un cop d'ull a la classificació, on el Gran Canària és penúltim només per davant del fluix Añares Rioja, deixa anar una sensació enganyosa de superioritat gironina. Però, sobre la pista, les forces s'igualen pel desgast de l'Uni, que dimecres va perdre a Praga amb sis jugadores assumint la majoria de minuts (Coulibaly tenia mal de panxa), i per la millora de les locals, que amb la temporada començada han incorporat un parell de peces més: un parell de joves africanes i, sobretot, Taysha Pye. Aquesta última és una base nord-americana que, amb només quatre jornades a Canàries, ja s'ha convertit en una de les millors jugadores de la competició amb grans números en atac: 24 punts i 9 rebots de mitjana tot i jugar d'1. "Fa moltes coses, gasta molts tirs i anota amb facilitat. Des de la seva arribada són un equip molt perillós perquè abans havien quedat una mica coixes per la lesió d'Iris Juno", destaca Ortega sobre el seu rival d'avui.

Els resultats del Gran Canària des de l'arribada de Pye són notablement diferents dels d'abans: dues victòries en quatre partits comptant la derrota de la setmana en una pista molt complicada, Bembibre, en un partit molt ajustat. Més enllà de la nord-americana, l'Uni haurà de vigilar bé avui una tiradora de ratxa, Estela Royo, que va ser capaç de valorar 47 en un partit contra el Cadí de principi de Lliga i l'aler txeca Michaela Stejskalova (gairebé catorze punts de mitjana per partit).

A diferència del que passa en els partits d'Eurolliga, en què la normativa obliga a viatjar amb deu jugadores, l'Spar Citylift Girona ha anat a Las Palmas amb només les vuit peces del primer equip. Les set professionals i Pilar Comella. ???Cou?libaly ja està ben recuperada de les seves afeccions estocamals i podrà jugar sense grans problemes.