La gran sorpresa de la nit va ser l'eliminació del Manchester United de Louis Van Gaal que amb la seva derrota a Wolfsburg (3-2) queda fora dels vuitens de final i haurà de jugar l'Europa League. Els alemanys passen com a primers de grup juntament amb el PSV Eindhoven que en feia prou amb un triomf a casa contra el CSKA (2-1) per classificar-se.

L'Atlètic de Madrid va passar als vuitens de final de la Lliga de Campions com a primer del grup C en vèncer 1-2 al Benfica a l'estadi Da Luz, el mateix en què va perdre la Lliga de Campions al 2014, amb gols de Saül -íguez, al 33, i Luciano Vietto, al 55. Amb aquest triomf, l'Atlètic suma 13 punts, tres més que els portuguesos, i tindrà en els vuitens la teòrica avantatge de jugar contra un altre segon de grup amb la tornada al seu estadi Vicente Calderón. Els matalassers van dominar del minut 20 al 60, quan el Benfica, liderat pel jove Renato Sanches, va prémer i va amenaçar amb remuntar quan va retallar distàncies amb un gol del grec Kostas Mitroglou (75). Al final però els intents dels Benfica d'empatar el partit van ser debades i els matalassers van celebrar l'accés a la següent ronda com a líders de grup la qual cosa els permetrà enfrontar-se a un rival teòricament més assequible.

El Sevilla, gràcies a l'1-0 aconseguit per Fernando Llorente i al fet que el Borrusia Mönchengladbach va perdre davant el Manchester City, va aconseguir la consolació de la Lliga Europa, la seva competició preferida, i va deixar al Juventus italià ple de decepció en ser desbancat del lideratge de grup.

Va ser un partit que el conjunt torinès va dominar gairebé sempre però en el qual no va definir i en el qual els sevillistes, de manera agònica, es van endur gràcies a la seva fe i desgast físic el premi de seguir a Europa en un torneig del qual és vigent campió i és el únic que té quatre títols.

La premissa era clara, el Sevilla havia de guanyar per ser tercer de grup i que el Borussia Mönchengladbach no passés de l'empat a Manchester davant el City, mentre que el Juventus amb un empat s'assegurava la primera posició de grup. La remuntada del City, sumada al gol de Llorente en una segona part plena de nervis van fer que l'eufòria envaís el Sánchez Pizjuán després d'una decebedora lligueta de grups.