Nou capítol de violència al futbol base gironí. Si fa algunes setmanes el Llagostera va expulsar tres jugadors de l'equip juvenil per haver agredit un àrbitre, aquest cap de setmana s'han hagut de lamentar greus incidents en el duel Doble Set-Bescanó (2-3) de la mateixa categoria disputat dissabte al camp de futbol municipal del Pont Major.

L'àrbitre, Ossama Bjarho, va decretar la suspensió del duel, corresponent a la segona divisió juvenil, a deu minuts del final, després que el jugador del Doble Set Said Adonis Arguijo agredís un rival, el col·legiat i un espectador que va saltar al camp per mirar de reduir-lo.

Competició li va imposar ahir un total de 37 partits de sanció tot i que el seu club ja n'havia decidit l'expulsió com a mostra de repulsa pels aldarulls que va protagonitzar.

Els fets es van desencadenar en el minut 80 quan Arguijo, segons va fer constar el col·legiat a l'acta, va ser expulsat amb vermella directa per haver donat una puntada al cap d'un rival sense que la pilota estigués en joc. Una vegada expulsat el jugador del Doble Set hauria donat una puntada als testicles i un cop de puny al cap de l'àrbitre mentre l'insultava reiteradament amb diverses amenaces.

Malgrat els intents dels seus companys i d'un espectador que va saltar al camp per reduir-lo, aquest jugador també va agredir l'aficionat que el mirava de calmar. Davant d'aquella situació Ossama Bjarho va optar per suspendre el partit, que el Comitè de Competició ha donat per acabat amb el marcador de 2-3 que hi havia en aquell moment.

L'àrbitre es va fer un reconeixement mèdic per deixar constància de les ferides que li havia provocat l'agressió i va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra contra el jugador del Doble Set.

El club gironí va reaccionar amb celeritat i aquesta mateixa setmana, després d'una reunió de la junta directiva, s'ha acordat expulsar Said Adonis Arguijo de l'equip. A ell i a un altre futbolista que va veure la targeta vermella aquell dia, Brayan Garmendia, que després d'encarar-se amb un rival li va etzibar un cop de cap pel qual el Comitè de Competició li va imposar ahir quatre partits de suspensió.

Arguijo, mentrestant, suma un total de 37 partits de càstig repartits de la següent forma: 25 per l'agressió a l'àrbitre, cinc per colpejar un espectador, quatre per agredir un rival i tres pels insults i amenaces que va llançar contra el col·legiat.

El Doble Set ja s'ha disculpat davant la Federació, el col·legi d'Àrbitres i el Bescanó i ha aplicat les mesures correctores que ha estimat oportunes per evitar més incidents d'aquesta mena prescindint dels dos futbolistes que hi van estar implicats.

Aquesta sanció de 37 partits és, fins ara, la més elevada que el Comitè ha imposat aquesta temporada. Les agressions del partit Llagostera-EF Baix Ter de fa tres setmanes van ser castigades amb 25 partits de suspensió per a dos jugadors, tot i que en aquell cas es va donar la circumstància que un dels sancionats en realitat no havia participat en els incidents i Apel·lació ho va haver de rectificar.