El Barcelona té avui al Camp Nou (16.00, Canal Plus Liga) l'últim obstacle a la Lliga abans d'afrontar el mundial de clubs la setmana vinent al Japó, amb l'arribada d'un Deportivo sisè a la Lliga que es troba en un moment de creixement, avalat pels seus bons resultats. El Barça perd Neymar per a aquest partit, lesionat en l'entrenament el dia abans del xoc contra el Bayer Leverkusen, i podria recuperar els lesionats Mathieu i Sergi Roberto, que han completat amb satisfacció l'última sessió a la Ciutat Esportiva.

Sobre l'estat de forma de Leo Messi, tot apunta que les suposades molèsties que podria haver patit en el partit de Lliga de Campions no el privaran de tornar a la titularitat, que compartirà al davant amb Luis Suárez, que ja porta una càrrega important de partits i que va descansar dimecres passat, quan els dos joves Munir i Sandro van disposar d'una nova ocasió per jugar. L'esperada recuperació de Sergi Roberto, després d'uns partits fora de l'equip, podria tornar-lo a la titularitat per donar descans a altres migcampistes que també acumulen molts minuts. Un altre opció, però, és que sigui el mateix Sergi Roberto qui juga en punta en el lloc de Neymar deixant sense opció a Sandro o Munir. A la porteria, malgrat que Luis Enrique va advertir que aquesta temporada potser no seria com l'anterior, amb el repartiment dels tornejos entre els dos titulars, després de la gran actuació de Ter Stegen contra el Bayer, tot apunta que Claudio Bravo serà novament el titular a la Lliga.

La trajectòria positiva del Deportivo té diversos noms propis, com el del seu entrenador, Víctor Sánchez del Amo, que va protagonitzar com a jugador, la dècada passada, les úniques victòries de l'equip corunyès al Camp Nou, i el davanter Lucas Pérez, que arriba en ratxa al partit després d'haver anotat deu gols en les primeres catorze jornades. Víctor haurà de fer almenys dos canvis en l'alineació obligat per les baixes del migcampista Pedro Mosquera, sancionat, i d'Oriol Riera, que es va lesionar en els primers minuts del partit del passat cap de setmana contra el Sevilla (1-1) a Riazor.