No ho tindrà fàcil la selecció espanyola de futbol si vol, ja no revalidar els títols de 2008 i 2012, si no superar la primera fase. Al conjunt de Del Bosque li ha tocat un dels pitjors grups. La República Txeca, Turquia i Croàcia seran els seus tres primers rivals. A priori aquest últim hauria de ser el rival més complicat per "La Roja". D'una banda pels noms: Rakitic, Modric, Kovacic formen un mig del camp envejable, però a davant la referència és Mario Mandzukic, ara a la Juventus. De totes maneres Espanya no se'n pot pas refiar de cap dels altres dos equips del grup. Turquia i la República Txeca van deixar fora de l'Eurocopa ni més ni menys que Holanda. Els turcs van quedar tercers en la fase de classificació i van haver d'esperar a l'última jornada per classificar-se. En canvi els txecs, es van imposar a la lligueta del seu grup amb solvència amb 2 punts d'avantatge sobre la sorprenent Islàndia que ha quedat encuadrada en el grup F.

Vicente del Bosque admetia ahir desporés del sorteig que els ha tocat un "grup difícil". Haurà d'aplicar-se doncs Espanya si vol com a mínim classificar-se per la segona fase, i no quedar eliminada com en el Mundial del 2014 de Brasil a la fase de grups. Per això "La Roja" haurà d'intentar sumar els primers tres punts en el seu debut el dilluns 13 de juny a les 15h contra la República Txeca a Touluse. El segon partit de la fase de grups per els espanyols serà el divendres 17 contra Turquia (21.00). L'últim partit serà a Burdeus contra Croàcia (21.00), en el que a priori hauria de ser el duel més complicat per al combinat de Vicente del Bosque.

Per això, Espanya intentarà sumar contra Turquia i la República Txeca dues victòries que li permetin afrontar amb certa calma el partit contra Croàcia. Del Bosque, tot i la dificultat de la fase inicial, va afirmar que l'objectiu de la selecció és "arribar un altre cop a la final, la tercera consecutiva, que és una cosa que no ha fet mai ningú". L'Eurocopa arrencarà el 10 de juny amb un França-Romania. Albània i Suïssa seran els altres rivals de l'equip amfitrió.

França i Portugal, favorits

Dels sis grups, dos deixen clars favorits. El grup A i E. En el primer França ho té tot a favor. D'una banda Albània, que debuta en una Eurocopa, no ha de suposar un problema pels amfitrions. Romania per la seva banda es troba a anys llum d'aquella temible que va quedar quarta al Mundial dels Estats Units. Suïssa es perfila doncs com el rival més complicat per l'equip de Deschamps, però en circumstàncies normals, els blues ho tenen tot a favor per ser primers del seu grup. L'altre quartet on les coses estan bastant clares és el de Portugal. Cristiano Ronaldo no tindrà grans rivals. La sorprenent Islàndia, la incògnita d'Hongria i una Àustria que, malgrat ser el conjunt amb més experiència en aquestes competicions, sembla ser el rival més assequible.

Pel que fa la resta de grups, destaquen enfrontaments com el d'Anglaterra contra Gal·les dins el B que es completa amb Rússia i Eslovàquia. D'altre banda també és remarcable el partit que jugaran dues seleccions veïnes com Polònia i l'actual campiona del món, Alemanya, que compta amb nombrosos jugadors d'origen polonès. En aquest grup C, la sorprenent Irlanda del Nord i Ucraïna seran els altres dos rivals. El grup F, és juntament amb el d'Espanya el més igualat: Bèlgica com a cap de sèrie, Irlanda, Suècia i la temible Itàlia.