Més de 13 hores de vol han passat els jugadors del Barça que aquesta matinada han aterrat a l'aeroport de Narita, a Tòquio. L'Airbus A-380, l'avió més gran del món, es va enlairar ahir al matí a dos quarts d'onze des de l'aeroport del Prat i amb destí la capital del país nipó, on el Barça buscarà a partir de dijous el seu tercer Mundial de clubs.

Luis Enrique ha convocat 23 jugadors per a aquest torneig. Els dinou disponibles, més els lesionats Neymar da Silva i Douglas Pereira, que podrien rebre l'alta mèdica en els pròxims dies, i dos jugadors del Barça B: Gerard Gumbau i Sergi Samper. Arda Turan i Aleix Vidal, que no poden jugar amb el seu nou equip fins al 2016 per culpa de la sanció de la FIFA, també han viatjat per estar al costat dels seus companys, en una decisió que busca poder fer pinya amb l'equip, a més d'anar introduint cada cop més en la dinàmica de l'equip aquests dos jugadors, que seran els primers reforços del mercat d'hivern.

L'únic futbolista de la primera plantilla que s'ha quedat a Barcelona és Rafinha Alcàntara, que ha de seguir el procés de recuperació de la seva greu lesió de genoll. El germà de Thiago es va lesionar durant el partit de Lliga de Campions contra la Roma en la primera jornada d'aquesta competició.

L'expedició que es desplaça a terres nipones està encapçalada per una nombrosa representació de la junta directiva i pel secretari tècnic, Robert Fernández. Amb tot, també han viatjat bona part de la directiva blaugrana. Fins al Japó s'hi han desplaçat els directius Jordi Cardoner, Jordi Mestre, Jordi Moix, Javier Bordas, Silvio Elías, Dídac Lee, Josep Ramon Vidal-Abarca, Pau Vilanova, Jordi Calsamiglia, Maria Teixidor, Enrique Tombas, Emili Rousaud i Oriol Tomàs.

A més, també formen part de l'expedició personalitats de l'esport català com són: el secretari general de l'esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

Al Japó, el Barcelona s'entrenarà avui (18.30, hora local), dimarts (al matí, en horari encara per confirmar) i dimecres (18.30 hores), al Mitsuzawa Stadium de Yokohama, i no serà a partir de dijous 17 a les 11:30 (hora catalana) quan l'equip de Luis Enrique buscarà el que ha de ser el seu tercer mundial de clubs després dels aconseguits contra Independiente i contra el Santos, en dues finals molt recordades. La primera per l'èpica. Un gol de Pedro a poc del final i un altre de Messi amb l'escut donaven el primer títol mundial del Barça. Fins aleshores l'única final contra el Sao Paulo s'havia perdut. L'altra final contra el Santos es recordarà, tant pel joc de l'equip, que va golejar l'aleshores equip de Neymar (0-4), com per la forma de jugar. Aquell dia Guardiola va sortir amb un sistema on no hi havia un davanter definit, i fins i tot es va parlar del primer sistema sense davanters (3-7-0) que va donar la volta al món i que va resultar revolucionari en una exhibició de futbol.